Robbantásos merénylet volt Bogotában

A támadásnak több halálos áldozata van

MH/MTI – 2017.06.18. 08:49 –

Egy robbantásos merényletben három ember életét vesztette, kilencen pedig megsebesültek a kolumbiai főváros, Bogota egyik elegáns bevásárlóközpontjában, helyi idő szerint szombat délután öt óra körül.

Az áldozatok egyike egy 23 éves francia lány volt, míg a másik kettő egy 27 és egy 31 éves kolumbiai nő. A francia állampolgár a helyszínen, a két kolumbiai a kórházban halt bele a sérüléseibe. Négy sebesült válságos állapotban van, egyikük egy 48 éves francia nő - közölte az illetékes kórház.

bogotaFotó: ReutersA rendőrség közlése szerint az ismeretlen tettesek az egyik női mosdóban rejtették el a robbanószerkezetet. Indítékuk nem ismeretes.

A bevásárlóközpont tele volt, mert sokan akartak ajándékot venni a vasárnapi Apák napjára. A merénylet után az épületet kiürítették.

Enrique Penalosa, Bogota főpolgármestere a Twitteren "gyáva terrorista támadásnak" minősítette a történteket. Juan Manuel Santos kolumbiai elnök is elítélte a támadást, és vizsgálatot rendelt el az ügyben.
"Egy ilyen támadás, amelyet egy bevásárlóközpont női mosdójában követnek el egy robbanószerkezettel, gusztustalan, kegyetlen és gyáva tett, és nem nyugszunk, amíg kézre nem kerítjük a felelősöket" - mondta újságíróknak Santos.
Penalosa elmondta: egyelőre nem tudni, ki követhette el a robbantást, és Santos is azt állította, hogy nincsenek a tettes kilétét egyértelművé tevő nyomok.
A Kolumbiai Forradalmi Fegyveres Erők (FARC) és a Nemzeti Felszabadító Hadsereg (ELN) nevű gerillacsoportok elítélték a támadást, és együttérzésüket fejezték ki az áldozatok hozzátartozóival.