„Ne higgyétek el a propagandát!”

Varju László kis pecójától Lázár miniszter tévedéséig – avagy miképpen nem politizál Lamperth Mónika, Rákospalota jegyzője

Bán Károly – 2017.05.20. 01:10 –

Hajdu László (DK), Rákospalota polgármestere szerint jegyzőjét, Lamperth Mónikát alaptalanul vádolják azzal, hogy politizál, ám a tények mást mutatnak. A Fidesz szerint a Gyurcsány-kormány egykori belügyminiszterének már a kinevezése is „pártpolitikai tett volt.”

Lamperth-MónikaLászló Tamás, a XV. kerület fideszes országgyűlési képviselője felszólította Hajdu László polgármestert, hívja vissza jegyzői tisztségéből Lamperth Mónikát, mivel a Gyurcsány-kormány egykori belügyminisztere megszegi hivatali esküjét, politikai tevékenységet folytat – írtuk csütörtökön. Cikkünk után a polgármester május 12-én kiadott közleményét küldte el, amelyben azt írta: minden alapot nélkülöz az az állítás, amely szerint a jegyzőt politikai szerepvállalás miatt elmarasztalták volna. Hozzátette: a jegyző a törvényi előírásoknak megfelelően látja el feladatkörét.

Az alábbiakban Lamperth Mónika közösségi oldalán fellelhető kommentekből állítottunk össze egy csokrot, olvasóink megítélésére bízva, hogy az MSZP-ben tagságát felfüggesztő jegyző eleget tesz-e a köztisztviselőkkel szemben támasztott politikai tevékenység tilalmának.

2016. április 21.: Néhány nappal ezelőtt kommenteltem egy hírt Varju Laci oldalán. Tréfának szántam, de ezt egy hírportál eléggé kicikizte, kaptam én is fricskát, de Lacinak kellemetlenséget okozott. Igazán sajnálom. (Korábban azt írta Lamperth: „Lacikám, nem láttam a vagyonbevallásodban ezt a kis pecót” – írta egykori MSZP-s párttársának, a DK alelnökének Facebook-bejegyzése alá, amiben Varju ismerőseinek ajánlotta a taksonyi Zöld Sziget panziót.)

2016. április 27.: Az iskola a helyi társadalom szerves része. Fennáll a veszélye, hogy a KLIK átalakítás még messzebb viszi a közoktatást a helyi közösségektől. Erről írtam a 168. óra c hetilapban.

2016. május 13.: Most jelentette be Lázár János, hogy a közoktatásban a kettős felelősség (állam és önkormányzatok) megbukott, ezért az állam elveszi az önkormányzatok megmaradt feladatát, a működtetést. A miniszter téved. Nem a kettős fenntartás, hanem a KLIK bukott meg.

2016. május 13.: Na még ez is! (Így fogadta a Magyarországon volt a leggyengébb GDP-növekedés Európában című 444.hu-cikket.)

2016. június 13.: Palkovics államtitkár szerint decentralizálják a köznevelést. Egy államtitkártól elvárható, hogy alapfogalmakkal tisztában legyen. Ami most zajlik az dekoncentráció…

2017. január 14.: Ma reggel hazajöttem Kaposvárra… Amikor beértem Kaposvárra, igen rossz útviszonyokat találtam. A város vezetése a sikerpropaganda mellett kicsit törődhetne a mindennapi dolgokkal is.

2017. április 4.: Az egyetemek, az egyetemi autonómia, a képzett fiatalok és az ország boldogulása szoros (soros) összefüggésben állnak.

2016. április 8.: Most mondja az Atv-n Balog miniszter, hogy az önkormányzatoktól azért kellett elvenni a közoktatást, mert amiatt adósodtak el… Ne higgyétek el a propagandát, tájékozódjatok!

2017. április 10.: Szeretném szolidaritásomat kifejezni Szemerkényi Rékával abból az alkalomból, hogy főnöke nagykövetből „nőüggyé” fokozta le.