A Honvéd akár már ma bajnok lehet

Labdarúgás. Az utolsó előtti forduló mind a hat mérkőzésén nagy a tét

AD – 2017.05.20. 00:29 –

Minden találkozónak jelentősége van az NB I. 2016–2017-es bajnokságának utolsó előtti, azaz harminckettedik, mai fordulójában. Amennyiben a Bp. Honvéd győzni tud Debrecenben, a Videoton pedig kikap a Ferencvárostól, a kispestieké a bajnoki cím.

Az utóbbi három alkalommal mindig legyőzte a DVSC-t, de az is tény, hogy az utóbbi hónapokban sokat javult a még a kiesés elkerüléséért harcoló Loki hazai mérlege. (A legutóbbi négy mérkőzésen tíz pontot szerzett.) A Videotonnak sem lesz könnyű dolga a Ferencvárossal Felcsúton, a két csapat eddigi két bajnokija a mostani bajnokságban döntetlenre végződött.

A Gyirmót már kiesett, ellenfele a Vasas a nemzetközi kupaindulásért küzd. Azt elérheti még a Pápa is, amely a Mezőkövesdhez látogat. Az újonc az elmúlt négy fordulóban egyetlen pontot szerzett, de most nagy szüksége lenne a háromra. Az MTK és a Diósgyőr egymás ellen játszik a Hidegkuti Stadionban. A 35 pontos kék-fehérek egy ponttal bár, de a Mezőkövesd és a Diósgyőr (36-36) mögött állnak. Győzelmükkel akár a nyolcadik helyen álló DVSC-t is utolérhetik pontszámban. Az Újpest a Haladás ellen biztosíthatja élvonalbeli tagságát.


NB I., 32. forduló: Újpest–Haladás, Debreceni VSC–Bp. Honvéd (tv: M4), MTK-Diósgyőr, Mezőkövesd-Paks, Gyirmót-Vasas mind 18.00, Videoton-Ferencváros (Felcsút, tv: M4) 20.30.