„Sajnálom a következő állomást”

Chris Cornell utolsó fellépésén titokban el is búcsúzott

MH/MTI – 2017.05.19. 13:36 –

Egy veterán koncertfotós szerint Cornell furcsán viselkedett az utolsó koncertjén – miután üdvözölte a detroiti rajongókat, hozzátette, hogy sajnálja a következő turnéállomás közönségét. A Soundgarden énekese, gitárosa és zeneszerzője a koncert után a hotelszobájában öngyilkos lett.

A grunge és a kilencvenes évek meghatározó rockzenésze ötvenkét éves volt. A Soundgarden a kilencvenes évek meghatározó rockzenekara volt, Cornell pedig generációjának egyik legtehetségesebb énekese és rockzeneszerzője. Beszámolók szerint utolsó koncertje jó hangulatban telt, de sokak szerint Cornell furcsán viselkedett – Ken Settle koncertfotós felidézte, hogy miután az énekes üdvözölte a detroiti közönséget, gyakorlatilag el is búcsúzott rajongóitól. Nem ez volt az egyetlen különös gesztusa a művésznek a búcsúkoncerten: megváltoztatta a számok sorrendjét is, így az utolsó szám a koncerten egy Led Zeppelin-feldolgozás, az In My Time of Dying lett.

Chris Cornell halála sokként érte családját, rajongóit és zenésztársait, Jimmy Page, a Led Zeppelin gitárosa az elsők között búcsúzott tőle.  

Ben Weinman, a Dillinger Escape Plan gitárosa úgy fogalmazott, hogy a hír olyan volt, mint ha egy kalapáccsal vágták volna arcon: ők kísérték a turnén a Soundgardent. A zenész úgy fogalmazott, hogy az ő zenéjük sem jöhetett volna létre a Soundgarden nélkül, Cornellre pedig valódi példaképként tekintett – szakmai és emberi szempontból is.