Jövőre jégkorong-vb-t rendez Magyarország

Budapest öt év után ad otthont ismét felnőtt világbajnokságnak

MH – 2017.05.19. 12:02 –

A Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) kongresszusán Magyarország nyerte el a 2018-as dívizió 1/A világbajnokság rendezési jogát. A tornára április 22. és 28. között kerül sor, helyszíne a Papp László Sportaréna lesz.

hokiA magyar válogatott hazai mérkőzésein rendszerint kiváló a hangulat, a jövő tavasszal esedékes vb-n is fergeteges atmoszférát teremthetnek majd a drukkerek. Fotó: jegkorongszovetseg.huElőzetesen is tudni lehetett, hogy jók az esélyeink a rendezésre, Lengyelország visszalépésével azonban hazánk maradt az egyetlen pályázó. Legutóbb 2013-ban adhatott otthon felnőtt vb-nek Magyarország, akkor Kazahsztán és Olaszország mögött bronzérmet szerzett csapatunk, így lecsúszott a feljutásról.

A döntést követően Egri Gergely sportigazgató nyilatkozott a Magyar Jégkorongszövetség honlapjának:

„Nagyon örülünk, hogy megnyertük a rendezés jogát, öt év után adunk otthont ismét felnőtt világbajnokságnak. Ebben az öt évben sokat fejlődött a sportág, lezajlott egy generációváltás, a megfiatalított felnőtt csapaté a feladat, hogy a legtöbbet hozza ki magából és a legjobban szerepeljen ebben a kőkemény mezőnyben. Reméljük, teltházas lesz minden meccsünk és a világ legjobb szurkolótábora ezúttal is fanatikusan fogja buzdítani a csapatot. A szövetség részéről mi mindent meg fogunk tenni a szurkolók és a csapatok kényelméért, és reméljük, ismét a legjobb házigazdái lehetünk a világelitbe pályázó nemzeteknek”

Boldogan vette tudomásul a hírt Bartalis István, a válogatott csapatkapitánya is:

„Örömmel hallottam, hogy megnyertük a rendezés jogát, és ismét hazai pályán mutathatjuk meg, hogy mit tudunk. Mindig nagyon jó érzés az Arénában telt ház előtt játszani, és elég régen volt itthon világbajnokság. Sok idő van még addig, esélylatolgatásokba korai belemenni, de remélem, nagyon sok néző lesz, mi pedig a legjobbunkat tudjuk nyújtani, és ki tudjuk szolgálni a szurkolóinkat.”

A magyar csapat mellett a torna résztvevője lesz a divízió I/B csoport feljutója, Nagy-Britannia, kijevi riválisaink közül Lengyelország és Kazahsztán, illetve az elitből kieső Olaszország és Szlovénia. A vb pontos menetrendje később derül ki.

(jegkorongszovetseg.hu nyomán)