Kiváló magyar élelmiszerek mutatkoztak be Sanghajban

Czerván György: Közép-Európából hazánk rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel

MH/MTI – 2017.05.19. 11:22 –

Kiváló magyar élelmiszerek mutatkoztak be Sanghajban a SIAL Nemzetközi Élelmiszeripari Szakkiállításon - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) pénteken

A tájékoztatás szerint Czerván György agrárgazdaságért felelős államtitkár a szakkiállítás magyar standjának megnyitóján elmondta: a Kínai Népköztársaság Magyarország 10. legfontosabb kereskedelmi partnerévé vált az elmúlt évek során, a Kínába irányuló magyar agrárexport 2016-ban meghaladta a 67 millió eurót. 

Az államtitkár szólt arról, hogy a közép-európai országok közül  Magyarország rendelkezik a legtöbb termékcsoportra vonatkozó exportengedéllyel Kínába, jelenleg a magyar sertés-, liba-, kacsa-, marha-, és nyúlhús, valamint a búza exportja is folyamatos - írja közleményében a szaktárca.

A szakkiállítással egy időben Magyarország sanghaji főkonzulátusa üzleti fórumot szervezett a Kínában tartózkodó magyar cégeknek. A kínai üzleti élet szereplőinek szervezett borvacsorán elmondott köszöntőjében Gulyás Andrea közigazgatási államtitkár kiemelte, a magyarok méltán büszkék a Hungarikumainkra, a világ számos táján ismerik a magyar pálinkát, a borvidékek borait, a libamájat, valamint az ásványvizeinket - közölte a Földművelésügyi Minisztérium.