Közlemény

2014.07.12. 22:08 –

A Napi.hu ismét hazudott a Hévíz-Balaton Airporttal kapcsolatosan kiírt pályázatról, melynek kiírója a Vectigalis Zrt.

A valóságban a pályázatra összesen két pályázó jelentkezett illetve tett ajánlatot. Az egyik Széles Gábor nagyvállalkozó tulajdonában lévő SGH Aviation Kft. A másik pedig egy magánszemély, Linusz Imre.

Hangsúlyozzuk, hogy Linusz Imre egyedül magánszemélyként indult a pályázaton, és magánszemélyként nyerve kell majd a szerződést megkötnie a felszámolóval 800 millió Ft-os vételáron.

Céginformációs adatok alapján azt lehet tudni Linusz Imréről, hogy eddig öt kisvállalkozása volt melyből négyet felszámoltak vagy felszámolás alatt áll. Az ötödiket idén márciusban hozta létre.

Nincs semmiféle angol, vagy más nemzetiségű cég, aki részt vett volna a pályázaton. Azonban Linusz Imre társaságában két indiai származású személy jelent meg a versenytárgyaláson, mint ismerősei, akik közül az egyik adott át csak névjegykártyát. A névjegykártya több érdekességgel rendelkezett. A teljesség igénye nélkül, a következők állapíthatók meg:

-         Egy hotmail-es, tehát nem céges email cím van rajta.

-         Két telefonszám is szerepelt a kártyán melyből az egyiknek az ország előhívója Egyiptomra mutat.

-         A másik szám előhívója 7-el kezdődik, vagyis Oroszországi telefonszám. Ez a szám pedig szerepel, egy kínai fejlécű oldalon, ahol különböző telefonos csalókra figyelmeztetnek.

Tudomásunk szerint az Alkotmányvédelmi Hivatal több szinten is folytat nyomozást nemzetközi szervezetek bevonásával, tekintettel arra, hogy ez egy I. osztályú nemzetközi reptér, Schengeni határátkelőhellyel.

 

Széles Gábor