Csúcson a konzervatív népszerűség

„A választási győzelem nem erősíti Theresa May pozícióit a tárgyalásokon”

Harle Szilvia – 2017.04.24. 01:49 –

Amennyiben most lennének a brit választások, minden második választópolgár a kormányzó Konzervatív Pártra adná a voksát, melynek támogatottsága 1991 óta nem volt ilyen magas – derül ki egy szombaton nyilvánosságra hozott felmérésből.
A Comres közvélemény-kutató április 19-én és 20-án 2074 embert kérdezett meg, adataik alapján a kormánypárt támogatottsága egy hét alatt 4 százalékponttal emelkedett. Az ellenzéki Munkáspárt népszerűsége változatlanul 25 százalékos. A Sunday Times című lap számára a Yougov készített felmérést, mely 48 százalékos népszerűséget mért a kormánypártnak és ugyancsak 25-öt a Munkáspártnak.

Guy Verhofstadt, az Európai Parlament Brexit-ügyi főtárgyalója a The Guardian honlapján megjelent véleménycikkében azt írta, hogy egy választási győzelem nem erősítené meg Theresa May pozícióit a brit kilépési tárgyalások során. Mint írta: „Egyes elméletek szerint May azért akar előre hozott választást, mert ezáltal azt reméli, hogy jobb megállapodást csikarhat ki az Európai Uniótól. Ám ez nonszensz.”