Ibrahimovicot és Rojót is elveszítheti a Man United

Mindkét játékos az Anderlecht ellen szenvedett térdsérülést

MH/MTI – 2017.04.21. 12:18 –

Jose Mourinho, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője attól tart, hogy komoly áldozatokkal járt együttese csütörtök esti továbbjutása az Európa Ligában, mivel Zlatan Ibrahimovic és Marcos Rojo sérülése is súlyosnak tűnik.

ibra sérülésIbrahimovic az Anderlecht elleni összecsapás hajrájában szenvedett sérülést. Fotó: ReutersA svéd csatárt és az argentin hátvédet az Anderlecht elleni negyeddöntős visszavágón le kellett cserélni, egyaránt térdsérülés miatt.

"Várni kell még a diagnózisra, de egyikük kapcsán sincs jó előérzetem. Szeretnék még várni és optimista lenni, de nem tudok" - mondta a portugál tréner, akinek együttese rengeteg nagy helyzetet hagyott ki a belgák elleni második meccsen, s csak hosszabbításban harcolta ki az elődöntőbe jutást.

Rojo kiválása különösen érzékenyen érinti a Vörös Ördögöket

Az MU két alapemberének hosszú távú elvesztésével nehéz helyzetbe kerülne a szezon hajrájára, ugyanis Ibrahimovic a csapat legjobb góllövője, míg Rojo a védelem meghatározó alakja. Különösen a hátsó sor összeállítása vált problémássá Mourinho számára, aki gyorsan meg is jegyezte, hogy a most kialakult helyzetben Chris Smallingnak és Phil Jonesnak a lehető leghamarabb vissza kell térnie sérüléséből. A két angol hátvéddel eddig úgy számoltak Manchesterben, hogy május közepére lesznek ismét bevethetőek, addig azonban nem szeretne várni a szakember.

"Csodára nem lehet várni, de azt gondolom, mindent meg kell tenniük, hogy a felépülésük folyamata gyorsuljon. Kellő hozzáállással az előzetesen jósoltnál hamarabb vissza lehet térni, mondjuk május közepe helyett május elején" - üzent a sajtón keresztül két futballistájának Mourinho.