„Ezúttal is bakot lőtt az LMP”

Csizmadia László: Ismerni kellene a jogszabályokat

Lázin Miklós András – 2017.04.21. 04:12 –

Nálunk a kuratórium tagsága nem kap egy fillért sem a tevékenységéért, míg a Soros-féle és az ellenzéki pártokhoz köthető szervezeteknél a többség szép pénzt húz a „munkájáért” – mondta lapunknak Csizmadia László.

A Civil Összefogás Fórum (CÖF) elnöke utalt rá, hogy az LMP és Szél Bernadett ismét bakot lőtt, hiszen ismernie kellene a jogszabályok hierarchiáját és a felek között megkötött szerződésekben foglaltak mindenkire kötelező betartását. „Ha valaki pénzt ad nekünk, s kiköti, hogy nem hozható nyilvánosságra a neve, akkor így kell eljárni” – fogalmazott.

Szél Bernadett a civil törvény módosításának szerdai parlamenti vitájában egyebek mellett arról beszélt, hogy szerinte a CÖF gazdálkodása átláthatatlan, ennek alátámasztásaként pedig felmutatta a szervezetek egyszerűsített beszámolóját, hogy mindenki láthassa: „a CÖF-é teljesen üres”.

Sokan irigylik szervezetünket, mert például a Jobbikkal ellentétben, soha nem változtatta meg eszmei irányultságát, s állhatatosan kiállt a nemzet szuverenitása, identitása mellett – mondta Csizmadia, majd közölte, semmi különleges nincs abban, ha egy pártalapítvány az azonos vagy hasonló polgári nézeteket valló civil alapítványokat segíti, esetükben évente húsz-negyven millió forinttal. Aláhúzta, ezt soha nem is titkolták. Fontos megjegyezni azt is, szervezetüket magyar személyek százai, hazai kisvállalkozások is támogatják. Higgyük el róluk, hogy tudják, adományaik jó kézbe kerülnek – magyarázta. Hozzátette, ők alapítványi pénzből soha nem plakátoztak, és évekre visszamenőleg semmiféle hiányosságot nem talált náluk az adóhatóság.