Cseh vigaszdíja: három aranyérem

Úszás. Kétszáz vegyesen Hosszú Katinka fáradtan is verhetetlen volt

Salánki Miklós – 2017.04.21. 00:44 –

Amíg legjobb úszóink a bajnoki érmekért és a világbajnoki részvételért küzdenek Debrecenben, a szakemberek azon is vitatkoznak, hogy vajon mennyire utánozható Hosszú Katinka felkészülése, aki valamennyi számban indul.

„Megy a munka keményen. Azt hiszem, látszik is az arcomon” – írja közösségi oldalán a háromszoros olimpiai bajnoknő, akire a második napon „csak” három előfutam és három döntő várt. Ötven pillangón negyedik lett Hosszú – a fiatal Molnár Flóra nyert –, 200 méter vegyesen, legerősebb számában azonban nagyon biztosan nyert a címvédő Jakabos Zsuzsanna előtt. Meglepetésre a 400 gyorsúszást a 15 éves Késely Ajna nyerte a fáradt Hosszú előtt, s az esélyes Kapás Boglárka pedig harmadik lett. „Nagyon örülök, hogy ilyen erős mezőnyben sikerült győznöm – nyilatkozta Késely Ajna. – Remélem, ezzel kivívtam a jogot, hogy ebben a számban indulhassak a világbajnokságon.”

A már-már veterán, 31 éves Cseh László 200 pillangón ugyan lemaradt a dobogóról, de aztán az 50 pillangó döntőjében bizonyította, hogy még mindig nagyon gyors. Majd tíz perc múlva a 200 vegyest is megnyerte, méghozzá két percen belüli idővel. Utána győzelemre vitte az egri váltót a 4x100-as gyorson. „Többet kell versenyeznem kétszáz pillangón, mert úgy látszik, elfejtettem versenyezni – nyilatkozta Cseh László. – A kétszáz vegyes eredménye jelezte, hogy jó úton haladunk, de még nagyon sokat kell dolgoznom a sikeres világbajnokságért.”

Nagy csatában Bernek Péter 400 gyorson megvédte címét, az ezüstérmes pedig Márton Richárd lett, Verrasztó Dávid előtt.