Újabb fellépőket jelentett be a Sziget

Még mindig akad meglepetés a tarsolyban

MH – 2017.04.20. 15:38 –

Több mint 150 fellépőt jelentettek be eddig a jubileumi, 25. Szigetre: a látogatók műfajok széles tárházából meríthetnek, érkeznek nagy visszatérők, kurrens nevek, feltörekvő csemegék - kinek-kinek kedve szerint. Most már tíz névvel többől válogathatunk. 

A Sziget Nagyszínpadára érkezik a rapper Macklemore és zenész-producer Ryan Lewis négyszeres Grammy-díjas sztárduója, akik 2009-es bemutatkozásuk óta több millió eladott lemezzel és számtalan slágerrel kerültek a legnagyobb előadók közé. Hatalmas sikerű első lemezük után tavaly jelentkeztek friss albummal.

Visszatér a Szigetre Skócia egyik leghíresebb rockzenekara, a Biffy Clyro, akik a legfontosabb szigetországi díjakat már mind bezsebelték, szinte minden fontos fesztiválon ott vannak és arénákat töltenek meg, tavaly jelent meg hetedik nagylemezük.

A rendkívül tehetséges, húszéves kora ellenére már három nagylemezt megjelentető énekes-dalszerző hölgy, Birdy is érkezik a Szabadság Szigetére, a keményebb rock zenei vonalat az amerikai Breaking Benjamin erősíti majd. Messziről felismerhető, varázslatos ambient zenéjét hozza el az itthon is telt házak előtt játszó Tycho. Az elektronikus zenei vonalat a nagyszerű formában lévő holland veterán DJ-producer-dalszerző Don Diablo képviseli, a német elektro-rap szcénából érkezik Marteria, az amerikai Allah-Las pedig pszichedelikus garázs-beat zenéjét mutatja be. A tropical house holland ifjú reménysége, Bakermat is fellép a Szigeten, ahogy az osztrák elektró-duó, a friss lemezét bemutató HVOB is.