Előzetesben marad a Teréz körúti robbantó

A bíróság szerint a férfi esetében fennáll a szökés, elrejtőzés és a bűnismétlés veszélye

MH/MTI – 2017.04.20. 15:27 –

A Budai Központi Kerületi Bíróság három hónappal meghosszabbította csütörtökön a tavaly őszi Teréz körúti robbantás elkövetésével gyanúsított férfi előzetes letartóztatását - közölte csütörtökön Simon Richárd, a Központi Nyomozó Főügyészség helyettes szóvivője a döntéshozatal után. 

teréz körúti robbantóA Teréz körúti robbantás feltételezett elkövetőjét vezetik a tárgyalásra a Budai Központi Kerületi Bíróság folyosóján. Fotó: MTI/Mihádák ZoltánMint mondta, a vádhatóság azért kezdeményezte a fél éve érvényben lévő intézkedés meghosszabbítását, mert álláspontjuk szerint fennáll a férfi szökésének, elrejtőzésének, illetve bűnismétlésének veszélye; ennek adott helyt a bíróság. 

A tavaly szeptember 24-ei robbantásban két rendőr megsérült a főváros VI. kerületében, a Teréz körúton. Az elkövetéssel gyanúsított P. Lászlót október 19-én fogták el; a férfi elismerte, hogy ő készítette az eszközt, ő helyezte el és ő hozta működésbe, így azok az értesülések is helytállóak, amelyek szerint ő szerepel a felvételeken. Az ügyvéd akkor azt mondta, hogy az indítékra egyelőre nincs válasz.