Csizmadia LászlóGoodfriend II. a bal szélen

Súlyos károkat okoznak az egyetemeknek a külföldről ható, manipulált, neoliberális törekvések

Csizmadia László – 2017.04.19. 04:00 –

A kommunisták bevált módszere sejlik fel a természetes közösségekre helyezett nyomásgyakorlást látva.

A CEU George Soros által kijelölt rektora (Michael Ignatieff), szembefordulva a valódi demokráciával és a jogállamisággal, egyeduralkodó nézetként csak a neoliberális eszmeiséget tűri intézményében. Ne feledjük, hogy egy ízig-vérig ezen eszmével átitatott volt és bukott politikusról beszélünk. Nemzeti érzelmű kormányunk toleráns módon tűri Goodfriend II. Soros által irányított tevékenységét a demokrácia szabályai szerint még akkor is, amikor a felforgató nézetek oktatását érzékeli és látja.


A kormány olyan törvénymódosítást javasolt minden egyetemre vonatkozólag, amely kivételt nem téve, az összes intézményre vonatkozik. A jogszabály a kiadott diplomák legalitását erősíti a diákok érdekében. Az oktatásban sem tükröződik a fair verseny, pingpongnyelven fogalmazva, a szerva meg az előny is mindig egy oldalon van.

A CEU rektora ott folytatja, ahol az amerikai korrupcióval átitatott demokraták parancsát végrehajtó ideiglenesen megbízott ügyvivő, André Goodfriend abbahagyta dicstelen felforgató tevékenységét. A Soros által agyonpénzelt NGO-k megszervezett közreműködésével, a kormány által meg sem kérdőjelezett tanszabadság ürügyén puccskísérletet szervez a magyar államrendszer megbuktatására. Nálunk még ezt is szabad, ugyanakkor az Egyesült Államok a busásan megfizetett rektort, ha külföldi állampolgárként ügynöknek nyilvánítaná, talán már Amerikából is kiutasítaná.

Kormányunk türelmes, de a civilek nagy többsége a belügyeinkbe avatkozást akár utolsó cseppnek is tekintheti a szuverenitásunkra irányuló támadások gyűjtőpoharában. A magyar vendégszeretet világhíres, nem véletlen a külföldiek ingatlanvásárlásának növekedése és a hozzánk látogató, biztonságot preferáló turisták emelkedő száma. George Soros embercsempészekkel szervezett közös üzlete az illegális bevándorlók kirablása mellett akár terroristákat is ránk szabadíthat. A Magyarországon bejegyzett hatvanezernél is több civil szervezet ellenállása előre jelzi a hatvannál valamivel több külföldi érdekeltségű NGO szándékának vereségét. Nézzük tovább a tényeket, a pénzguru által alapított, zöldhasúakkal kitömött egyik álcivil szervezet „közhasznú” jelentésében beszámol arról, hogy eredményesen elvégezte feladatát, mert az egyetemi és iskolai választott legitim diákönkormányzatok mellett megszervezte az árnyékönkormányzatokat. Ugyanitt olvashatjuk, hogy folyton-folyvást tükröt állítanak a kormányzat elé, és ha kell, provokatív fellépéssel igyekeznek döntéseik megváltoztatását kierőszakolni. E mondatokat olvasva, talán nem minősül túlzásnak, hogy akár puccskísérletről is beszélhetünk.

Nézzük meg a hamis érme másik oldalát, a magyarországi ellenzék által indított támadások könnyedén leleplezhető céljait! Az LMP társelnöke, Hadházy Ákos a Népszavában számolt be újabb hőstettéről. Fia iskolájában egy ténylegesen megtartott rendezvényről a rendező egyesület és az iskola elfelejtett jelenléti ívet készíteni. A költségek elszámolásához ez elengedhetetlen. Az esemény megtörténtét a róla készült fotók is igazolják. A jelenléti ív aláírását a tanulókkal utólag pótoltatták. Hadházy azonnal lecsapott kémnek kiképzett fiával, lefényképeztette a jelenléti ívet, majd az esetről – megfélemlítve az iskolaigazgatót és az egyesület vezetőjét – ÁVO-s módszerrel kihallgatta őket. A ki tudja, milyen forrásból pénzelt, egyre kevésbé olvasott napilap az esetet mint főbenjáró bűnt közölte. A tanulság azonban mindenki számára világos: ahhoz, hogy az alma ne essen messze a fájától, a besúgás módszerét minél fiatalabb korban kell elkezdeni. A Fideszből távozott renegát mindenki számára elítélendő szorgoskodásáról saját szavai szerint tájékozódhatunk.

Sok mindenre igaz, hogy fejétől bűzlik a hal. Goodfriend II. rektorként első lépésként megfélemlítette a diákjait azzal, hogy egyetemüket bezárják. Hirdette, hogy a kormány új, készülő törvényével megfosztja a diákokat a tanulás lehetőségétől, így vet véget a tanszabadságnak. A rektor úr látványosan, hogy mindenki értesüljön róla, elutazott az Egyesült Államokba, és ott nagy nyilvánosság előtt, hazugságai összegzésével sajtótájékoztatót tartott. A Soros-pénzen vett, ma már a világ minden részén megtalálható lakájmédia szétkürtölte a „jó barát” segélykiáltását. Útjáról visszatérve diákjait biztatta, hogy vonuljanak az utcákra, mert maguk mögött érezhetik az egész világ szimpátiáját. Következmény, hogy a kivonulók közé meghívott ellenzéki pártok vezetői és híveik a nyugati televíziók előtt sajnáltathatták magukat oly módon, hogy a különböző helyeken tartott haknik lényege az „Orbán, takarodj!” skandálásban merült ki. A lelepleződést mi sem bizonyítja jobban, hogy amikor a félrevezetett fiatalok hivatalosan befejezték tüntetésüket, pár százan a helyszínen maradtak mulatozva, festékes és sörösdobozokat dobálva, illuminált táncos happening közepette.

A megvezetett, alig nagykorú fiatalok így lettek egy-egy órára médiasztárok, miközben felbujtóik dörzsölték a kezüket. A minden hájjal megkent „nagy öreg” politikusok, kihasználva a kezdők túlbuzgóságát, saját hatalmi ambícióikat próbálták célba juttatni. Láthatóan kevés az olyan polgár, akár jobbról, akár balról, aki önmagát és gyermekeit olyan bukott politikusokra bízná, mint Gyurcsány, Molnár, Botka, Kuncze, Juhász, Szigetvári, a MoMo és a Kétfarkú Kutya Párt vezetőiről nem is beszélve.

A magyaroknak elegük volt a gulyáskommunizmusból, és annak bográcsos változatát sem fogják elfogadni, még abban az esetben sem, ha azt a Jobbik mecénása feketevágásból származó többlethússal próbálja velünk megetetni.

A magyar helyzet csepp a tengerben, a neoliberális összeesküvés világméretű célja a politika, a gazdaság, majd az össztársadalmi jelenségek globalizálása. Az esemény úgy zajlik, hogy a polgárok részvényeit gondozó egyes bankok és az őket felügyelő baráti kormányaik, szimbiózisban a tőzsdecápákkal, a nekik ellenfélnek számító nemzeteket és vezetőiket az ellenzéknek adományozott dollármilliókkal igyekeznek legyőzni. Jó példa volt erre az amerikai elnökválasztás, ahol Clintonné csapatát Soros, Rockefeller és például norvég pénzek erősítették. A recept egyszerű: támogasd a hatalomra éheseket, segítsd eltávolítani vagy meggyengíteni a legitim kormányt, vagy ha a hatalom neked szolgál, kövess el mindent a megtartása érdekében. Kifizetődik, mert olyan bennfentes kormányzati információkhoz juthatsz, amelyekkel a tőzsdén mások rovására vagyonokat kaszálhatsz. Íme, az álcázott korrupció leghatásosabb módszere, amely a polgárok kirablásával „a zseniális brókerek” gazdasági trükkjeit véletlennek álcázza. A jelenség lényege ismert, a bankok összedőlését „a gondoskodó” állam megakadályozza. A kisrészvényesek elvesztik spórolt vagyonkájukat, majd az állami költségvetés az adófizetők forintjaiból konszolidálja a pénzrablókkal összejátszó bankokat. Ezután minden kezdődhet elölről, hiszen a nép könnyen felejt.

Az olyan nemzeti kormányok, amelyek komolyan veszik népük képviseletét, a pénzpestis terjesztőinek megálljt parancsolnak. Úgy tűnik, hogy ma már ez is kevés. Sok esetben a kitömött pénzeszsákokkal bírók megpróbálnak továbblépni, és az ország vagy a világ kormányzásának igényével állnak elő. Saját kézben kívánják tartani a polgárok sorsának irányítását. Ez a központosított világuralom eltüntetné a természetes emberi közösségeket, cserébe nyakukba akasztaná a modern kori rabszolgasorsot. Láttunk már hasonló nagyravágyást, akkor ezt nácizmusnak, bolsevizmusnak, kommunizmusnak hívták. Napjainkban, ha nevén nevezzük az új gyereket, helyénvaló a liberálfasizmus meghatározás. Európa, sőt, Amerika is egyre gyakrabban mond nemet a mindenkor bukásra ítélt és fogyaszthatatlan, limitált izmusokra. Hiába próbál Soros György a nyílt társadalom kínálatával diktátori pozíciót elfoglalni, és parazita módjára bekebelezni a nemzetek önállóságát, kudarca elkerülhetetlen. A világot gyarmatosítani akarók régebben is maguk mögött érezhették a nagyhatalmi státuszt. A diktátorok lakájai idegen szívvel és lélekkel elárulták hazájukat. Anyanyelvüket ugyan megtartották, de azt honfitársaik ellen fordították. A diktátorokat soha nem a jogállamiság és a demokrácia szabályai szerint választották, hanem manipulált választásokkal, politikai vagy katonai puccsal emelkedhettek pozíciójukba. Életükben már több méteres szobrot állíttattak maguknak, sokszor úgy, hogy szövetséges nagyhatalmak is támogatták őrült elképzeléseiket, lásd Hitler, Sztálin, Szaddám stb.

A magyar kormány, élén Orbán Viktorral, viszont úgy küzd a népéért, hogyha kell, a szövetségeseivel is vitába száll. Ezért sem véletlen, hogyha a megvezetett emberek azt kiabálják, hogy „Orbán, takarodj!”, polgáraink többsége felemeli mutatóujját. Ez a közösség a közjót képviseli, egységet mutat, a politikai és gazdasági állhatatosságot követő rendszert támogatja. Az ígérvények manipulációjának ösvényére nem cseréli el a kipróbált, járható utat. Ha a „Goodfriendek” nem tudnak a saját házuk táján söpörni, most éppen Trump miatt sem, jobb, ha ezt Magyarországon sem teszik.