Tamáska PéterAntifák szorításában

Az év első három hónapjában 47 300 menedékkérőt regisztráltak a német hatóságok, s haladnak azok összeírásával, akiktől a menedékkvótát megtagadták

Tamáska Péter – 2017.04.15. 01:29 –

Úgy is mondhatnánk, hogy alacsony erkölcsű, félértelmiségi fiatalokat és a fiatalkorú bűnelkövetőket használnak fel az átlagnémet megbotránkoztatására és a rendőrség elleni zavargásokban. Megy a szöveg, „Rendőrök, dobjátok el a stukkert!”; a támadókon fekete szemüveg, és az arc eltakarva. Az AfD kölni kongresszusára a rendőrég ötvenezer „antifasiszta”, azaz antifa szólamoktól elvakult tüntetőt vár, s mint jelzik, sokan jönnek külföldi elvbarátaik közül. Köln a német nők szilveszteri megalázása után ismét felkerül Európa botránytérképére, s mint hírlik – bár Kölnbe négyezer rendőrt mozgósítanak –, csak főpróbája lesz a G-20-ak találkozójára tervezett nagy hamburgi lázadásnak.

A Fekete Blokk „a Hanza-várost porrá és hamuvá zúzza” – megy az antifa fenyegetőzés az interneten, s 2016 berlini, drezdai vagy lipcsei képeit nézve ezek nem üres szavak: pamfletjeiken égő autók, felgyújtott üzletek és irodák s általuk megvert emberek, megtámadott rendőrök láthatók. S míg a média két nagyja, a ZDF és az ARD „szélsőjobboldali hálózatok” veszélyességéről beszél, addig a szociáldemokrata igazságügy-miniszter félretolja a rendőrségi statisztikákat a balosok és a migránsok elkövette bűntényekről. (Friss hír Schwertéből: migránsok a két kislányát védelmező apát nemcsak megverték, de a segítségére siető kiskamasz fiát és feleségét is bántalmazták. A pederaszta tettesek eltűntek. Lipcsében száz büntetendőnek ítélt cselekményből mindössze három esetben róttak ki kisebb pénzbírságot a randalírozó antifákra a Papa Gnädignek, kegyes bácsikáknak nevezett bírák.)

Andreas Löpke, a lipcsei rendőrség szóvivője szerint a bírságok és az ímmel-ámmal hozott intézkedések nem rettentenek el senkit, s hiába mondja egy tartományi AfD-képviselő, hogy a harcos baloldal kommentjei tele vannak állam- és alkotmányellenes uszítással, civil szervezeteik könnyen jutnak állami pénzekhez. Merkel harmadik kormányának ugyancsak keletnémet tagja, a családügyi minisztériumot vezető Manuela Schwesig ugyanis szinte betegesen támadja az alternatívokat, s a „demokrácia védelmére” több mint százmillió eurós alapítványt hozott létre. A csinos, szőke Schwesig szerint a „szélsőjobboldal” bejutása a Bundestagba az anarchia korszakának kezdetét jelentené, az ugyancsak keletnémet és csinos Frauke Petry, az AfD egyik vezetője szerint viszont lehetőséget egy Amerika nélküli Németországra. Furcsa dolgok, mert amíg a német családok széthullóban vannak, kormányoldalon virágzik az antifasizmus.

És a migránskérdés is változatlan, azaz megoldatlan. Az év első három hónapjában 47 300 menedékkérőt regisztráltak a német hatóságok, s haladnak azok összeírásával, akiktől a menedékkvótát megtagadták. Külpolitikai vonzata is van: az elutasított s Magyarországról jött számos migránst azért nem akarják „visszaadni” a magyar hatóságoknak, mert országunk – úgymond – nem garantálja velük szemben az európai jogszabályok betartását, kemény törvényeket hoz és konténerfalvakba zárná a szerencsétleneket. Nem kellene Budapesten is antifa lázongást szítani és kormányt dönteni? Egyébként nagycsütörtökön – micsoda képmutatás – a müncheni dómban Marx bíboros, Krisztust utánozva, menekültek segítésében kitűnt civilek lábát mosogatta.