Fokozottan ellenőriz az adóhatóság

Bódy Géza – 2017.03.21. 03:02 –

A nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítését, az online pénztárgépek szabályszerű üzemeltetését és az alkalmazottak bejelentését ellenőrzi a héten több megyében a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal Észak-budapesti Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március 22-től 24-ig a fővárosi nagyobb piacokon – kiemelten a Lehel piacon – fokozottan ellenőrzik a bizonylatadási kötelezettség teljesítését, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését – közölte az adóhivatal.

Fejér megye területén ellenőrzik a személyszállítási szolgáltatást végzőket, kiemelt figyelmet fordítanak a nyugta- és számlaadási kötelezettség teljesítésére. Veszprém megyében az online pénztárgép használatára kötelezett új adózói kört figyelik. Az online pénztárgép használatának, illetve a számla- és nyugtaadási kötelezettség teljesítésének vizsgálatán túl sor kerülhet az alkalmazottak bejelentésének ellenőrzésére is. Érintettek a gépjárműjavításban és -karbantartásban, a gépjárműalkatrész-kiskereskedelemben, a motorkerékpár, alkatrész-kereskedelemben és -javításban tevékenykedők.

Zala megyében is ellenőrzik a mezőgazdasági termékek értékesítését üzletekben, faiskoláknál, telephelyeken. A revizorok elsősorban a bizonylatadást, az alkalmazottak bejelentését vizsgálják. Heves megyében az ellenőrök a kiskereskedelmi tevékenységet folytató vállalkozásoknál kiemelten az online pénztárgépekkel kapcsolatos szabályok betartását, illetve a nyugtaadási kötelezettség teljesítését vizsgálják Gyöngyösön, ma Vámosgyörkön, március 22-én Hatvanban, Petőfibányán, március 23-án Parádon, március 24-én Egerben. Pest megyében március 23-án Inárcson a pénztárgépek használatával, valamint jövedéki termékek forgalmazásával összefüggő, a teljes települést érintő ellenőrzések lesznek.