Felszámolják a salgótarjáni Palóc Kft.-t

Bódy Géza – 2017.03.21. 02:59 –

Felszámolás kezdődik a salgótarjáni székhelyű Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél, mert a csődeljárás ideje alatt a cég nem tudott megegyezni a hitelezőivel – tájékoztatta a távirati irodát a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezete.

A legnagyobb hitelezők, a bankok nem fogadták el a Palóc Nagykereskedelmi Kft. által előterjesztett csődegyezségi ajánlatot. A felszámolót a bíróság jelöli majd ki, a kár több milliárd forintra tehető: ennyi a tartozás a bankok, kisbefektetők és beszállítók felé.

A Palóc Nagykereskedelmi Kft.-nél 2016. szeptember 23-án rendelték el a csődeljárást. A cég a csődeljárás előtt Nógrád megye legnagyobb munkáltatója volt, 1300 embert alkalmazott. A CBA korábbi franchise-partnereként és regionális központjaként 86 boltot üzemeltetett a térségben, de a CBA Kereskedelmi Kft. tavaly szeptember közepén kizárta hálózatából a Palóc Nagykereskedelmi Kft.-t.

Az elmúlt három évet veszteséggel zárta a társaság, a vonatkozó törvény értelmében pedig 2017. január 1-je után be kell zárni azokat a boltokat amelyeknek két egymást követő üzleti évben a nettó árbevétele eléri a 15-15 milliárd forintot, de mérleg szerinti eredménye nulla vagy negatív.