Barokk zene és dzsessz Nagykanizsán

OZ – 2017.03.21. 02:35 –

Március végén kezdődik Nagykanizsán a Tavaszi Művészeti Fesztivál, amely nemzetközi produkciókat is felvonultat. A március 31-én induló és április 10-ig tartó sorozatban nyolc programra várják a látogatókat. A dzsessz, a soul és a latin zenék kedvelőinek szól Szőke Nikoletta és Takács Nikolas közös koncertje élvonalbeli kísérő muzsikusokkal, míg az Orlai Produkció A csemegepultos naplója című, Ger­ló­czy Márton írása alapján készült darabot mutatja be a kanizsai fesztiválon.

A rendezvénysorozat egyik legnagyobb érdeklődéssel várt műsora az ExperiDance Fergeteges című előadása, amely Erzsébet királyné életébe enged bepillantást.

A helyi művészeti csoportok közül Nagykanizsa Város Vegyeskara Tavaszhozó címmel tart hangversenyt a fesztivál nyitónapján, a repertoárban a szakrális daraboktól a könnyedebb műfajokig sokszínű lesz a felhozatal. Az idén ötvenéves nagykanizsai Kamera ’67 amatőrfilm-stúdió az elmúlt fél évszázadban készült, díjakkal elismert alkotásaiból mutat be egy csokorra valót. A fesztivál zárónapján a református templomban ad koncertet a helyi tanárokból, zenészekből két éve alakult Fentős Ferenc Kamarazenekar, amely javarészt barokk szerzők műveit szólaltatja meg.