Folytatódhat a robbantó kihallgatása

Csibra Tibor – 2017.03.21. 02:09 –

Nem érkezett még a két rendőr életveszélyes, illetve súlyos sérülését okozó Teréz körúti robbantás ügyében az az indítvány, amelyben a merénylet elkövetésével gyanúsított P. László új védője a terhelt szabadlábra helyezésére tett volna javaslatot – tudta meg lapunk.

 Nagy Andrea, a történtek vizsgálatát vezető Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) szóvivője a Magyar Hírlapnak elmondta, az említett indítvány – amennyiben a védelem valóban megteszi – először a KNYF-hez érkezik meg, majd a vádhatóság továbbítja azt a nyomozási bíróhoz, aki döntést hoz a kényszerintézkedésről.

Megírtuk, P. László közös megegyezés alapján két hete szakította meg a kapcsolatot korábbi védőjével, Brunner Tamással, majd állítólag azt mondta, nincs szüksége segítségre, és az sem zavarja, ha élete végéig börtönben marad. A magyar büntetőjogban erre nincs lehetőség, a fiatalembernek a hatóságok új védőt rendeltek ki, aki a korábban büntetőbíróként ismert Surdy Miklós. Úgy tudjuk, a KNYF szakemberei akár ezen a héten folytatják a korábban beismerő vallomást tett P. László kihallgatását.