Lisszabonban a magyar keret

Bernd Storck tudja, mit kell játszani szombaton

Burkovits Ferenc – 2017.03.21. 00:45 –

A szokásosnál jóval korábban, már tegnap délután elutazott Portugáliába, a mérkőzés helyszínére a magyar válogatott. A légiósok közül Lang Ádám nem is Budapestre, hanem egyenesen Lisszabonba repült.

mlszA magyar válogatott hétfő reggel még Telkiben edzett (Fotó: MTI/Illyés Tibor)
A keret már teljes, mindenki együtt készül a kijelölt játékosok közül. Bernd Storck szövetségi kapitány az indulás előtt azt mondta: „Tudjuk, mit kell játszani a portugálok ellen, az Európa-bajnokságon már megmutattuk. Kilencven percünk van rá, hogy bizonyítsunk magunknak, s a magyar szurkolóknak, akik mögöttünk állnak. Ahogy korábban is, magabiztosan akarunk futballozni, gólt akarunk rúgni.” Hozzátette: győzni szeretnének Lisszabonban, hiszen erre van szükség ahhoz, hogy a csapat versenyben maradjon a pótselejtezőt érő második helyért. Alkalmasint nem is mondhat mást egy szövetségi kapitány, ráadásul aligha a szándékon múlik majd a siker. Ugyanakkor tény, hogy története során még soha nem győzte le a magyar válogatott a portugálokat.

A házigazdák is készülnek, de tegnap még – lapzártánk után – egy nagy ünnepséget rendeztek a portugál futball legjobbjainak, a FIFA-gála „mintájára”. Nem meglepő módon a tavalyi év legjobb játékosának járó díjra az Európa-bajnok és BL-győztes kettős, Cristiano Ronaldo és Pepe, valamint a franciák elleni finálé hőse, Rui Patricio a jelölt. Az év fiatal játékosa kategóriában nominált (és fő esélyes) az Eb-n is a legjobbnak választott Renato Sánches.