Federer jubileumi győzelme

Tenisz. Az orosz párbajt Jelena Vesznyina nyerte

Salánki Miklós – 2017.03.21. 00:40 –

Harmincöt évesen is remek formában teniszezik Roger Federer, aki pályafutása 25. Masters-tornáját nyerte Indian Wellsben, ahol ötödször győzött. A két svájci teniszező, Federer és Stan Wawrinka 23. párharcában 6:4, 7:5-re verte honfitársát Federer, a volt világelső – korábban 2004-ben, 2005-ben, 2006-ban és 2012-ben is nyert Kaliforniában – mostani sikerével, amivel a legidősebb bajnok lett.

FedererSzerdától már Miamiban játszik Roger Federer (Fotó: Reuters/Jayne Kamin)
A tavalyi sérülése után visszatért Federer – aki az év elején Ausztráliában pályafutása 18. Grand Slam-diadalát aratta – egyetlen játszmát sem veszített az Indian Wells-i tornán, és pályafutása 90. ATP-trófeáját gyűjtötte be. „A tündérmese folytatódik, remélem, a testem még sokáig engedi, hogy ezen a színvonalon játsszak” – nyilatkozott győzelme után, amelynek révén a tizedikről a hatodik helyre lép előre a világranglistán.

A női egyest, meglepetésre, a 14. kiemelt orosz Jelena Vesznyina nyerte, aki a döntőben háromórás, nagy csatában 6:7 (6-8), 7:5, 6:4-re legyőzte esélyesebb honfitársát, Szvetlana Kuznyecovát. A 30 éves Vesznyina – aki a harmadik fordulóban Babos Tímeát búcsúztatta – harmadszor bizonyult a legjobbnak WTA-tornán, de a mostani az eddigi legnagyobb sikere. A kétszeres Grand Slam-győztes Kuznyecova pályafutása során harmadszor játszott döntőt Indian Wellsben, s 2007 és 2008 után harmadszor is kikapott.

A női világranglistán változás történt: az amerikai Serena Williams térdsérülésre hivatkozva visszalépett az Indian Wells-i tornától, így ismét a német Angelique Kerber került az első helyre, akit Vesznyina búcsúztatott a nyolcaddöntőben Kaliforniában. Babos Tímea, egy helyezést javítva, a 27. a rangsorban.