Ismét a pilóták lehetnek a főszereplők

Forma–1

MH-összeállítás – 2017.03.21. 00:39 –

A pilótákat akarja a középpontba állítani a Forma–1-ben a sorozat új vezetője, Chase Carey. „A mérnökök túlnőttek a pilótákon” – hangsúlyozta a hatvankét esztendős amerikai üzletember a The Timesnak adott interjúban.

Hozzátette: azt szeretné, ha a versenyzők olyan sztárok lennének, mint más sportágakban. Példaként állította a háromszoros világbajnok Lewis Hamiltont, akinek kiemelte színes egyéniségét és ismertségét, utóbbit annak is tulajdonítva, hogy sok időt tölt az Egyesült Államokban.

 Carey elmondta azt is, hogy hetente egyszer vagy kétszer beszél Bernie Ecclestone-nal, akit negyven év után váltott a Forma–1 élén. Januárban a Liberty Media cég – amely a jövőben a Formula One Group nevet viseli – megvásárolta a Forma–1 többségi tulajdonrészét a nyolcvanhat esztendős brit üzletembertől.

Carey hangsúlyozta, hogy 2019-től szeretne az austini viadal mellett még egy amerikai futamot beiktatni a versenynaptárba. Mint mondta, ez egy városi verseny lenne, hasonló a monacóihoz vagy a szingapúrihoz. Kiemelte, minden futamot olyan többdimenziós sporteseménnyé bővítene ki, amely hasonló a tengerentúli amerikaifutball-bajnokság (NFL) nagydöntőjéhez, a Super Bowlhoz.

A hétvégén kezdődő idényben már nem indul a címvédő Nico Rosberg, aki – egy friss közvélemény-kutatás alapján – a németek többségének nem fog hiányozni.