Sir Alex Ferguson újra a Manchester United kispadján

A skót szakember Michael Carrick búcsúmeccsén vezeti ismét a csapatot

MH – 2017.03.20. 17:33 –

Júniusban egy gálamérkőzés erejéig visszatér a Manchester United csapatának kispadjára Sir Alex Ferguson, a Vörös Ördögök legendás menedzsere.

A 75 esztendős szakember 2013-ban vonult nyugdíjba, előtte 26 éven át irányította a szakmai munkát az angol klubnál, mellyel 13 bajnoki címet, öt FA-Kupát és két Bajnokok Ligáját nyert. Visszatérésének apropóját Michael Carrick ünnepélyes búcsúmérkőzése adja, melyet június 4-én rendeznek az Old Traffordon.

Gerrard és Lampard is pályára lép

A találkozón a United 2008-as Bajnokok Ligája-győztes alakulata csap össze a Michael Carrick All Star XI elnevezésű csapattal, melynek tagja lesz többek között Steven Gerrard és Frank Lampard is. Előbbi gárdát Sir Alex irányítja majd, az utóbbit pedig Harry Redknapp, akinek a keze alatt még a West Ham játékosaként dolgozott Carrick.

„Annak örülök leginkább, hogy újra láthatom a srácokat, de maga az edzősködés nem hiányzik. Hoztam egy döntést annak idején, és most élvezem, hogy pihenhetek, nem kell aggódnom a játékosok, az ügynökök, vagy épp a sajtó miatt” – nyilatkozta a Manchester United tévéjének Ferguson.

„Boldog vagyok, hogy Michaelnek búcsúmeccset rendeznek, talán a Manchester United az egyetlen klub Angliában, amelyik szervezhet ilyesmit, mivel nálunk a játékosok jellemzően hosszú távra terveznek. Akár ha az én itt töltött időszakomra gondolunk vissza, a legtöbb futballista 10 vagy akár több évig is az Old Traffordon maradt. Azt hiszem, büszkék lehetünk rá, hogy ez a klub igazi családként működik” - tette hozzá a skót mester.