Ellentétes félidők mérkőzése volt

Kézilabda. A címvédő Veszprém nyerte a férfibajnokság rangadóját, de a MOL-Pick Szeged sem bánkódott nagyon a vereség miatt

Salánki Miklós – 2017.03.20. 00:49 –

Hiába vezetett már a Veszprém négy góllal, végül 24–22-re nyert a vendég Szeged ellen a férfibajnokság rangadóján. Mivel korábban a Szeged otthon három góllal nyert, így ha bejut a döntőbe, akkor hazai pályán játszhatja a második mérkőzést. A rangadóról a Szeged egyik legjobbjával, a hatgólos Balogh Zsolttal beszélgettünk.

Lékai Máté 20170320Balogh Zsolt a veszprémi Lékai Mátét igyekszik megállítani a rangadón (Fotó: MTI - Bodnár Boglárka)

- Milyen volt a hangulat hazafelé a buszon?

- Olyan felemás. Annak örültünk, hogy csak két góllal kaptunk ki, mert így megmaradt az esélyünk, hogy megnyerjük az alapszakaszt. Azért viszont csalódottak voltunk, hogy a második félidőben, amikor kiegyenlítettünk, többször volt lehetőségünk, hogy átvegyük a vezetést, de ez nem sikerült.

- Milyen taktikával léptek pályára legnagyobb riválisuk, a Veszprém otthonában?

- Az volt a tervünk, hogy pontos támadásokkal megpróbáljuk megakadályozni, hogy a Veszprém labdát szerezve, gyors ellentámadásokat vezessen. Továbbá, hogy a kemény védekezéssel ne engedjük elhúzni ellenfelünket. Hát ebből az első félidőben szinte semmit sem sikerült megvalósítani. A gyors gólokkal Nagy Laciék elhúztak…

- Mire gondolt, amikor a Veszprém már hat góllal vezetett a huszadik percben?

- Nem estünk pánikba, mert tudtuk, hogy még rengeteg idő van hátra, több mint egy félidő. Szerencsére a szünetig sikerült majdnem a felére csökkenteni a hátrányunkat.

- Mekkora fejmosást kaptak a szünetben edzőjüktől, Carlos Pastortól?

- Hát, bizony jól megszidott minket. Mert nem úgy játszottunk, ahogyan azt korábban megbeszéltük. A kemény kritikától aztán észhez tértünk, mert a második félidőben már jobban kézilabdáztunk, mint a Veszprém. Meg is nyertük a második félidőt 13–11-re.

- Mennyi előnyt jelenthet, hogy a bajnoki döntőben a második mérkőzést hazai közönség előtt játszhatják?

- Ez még messzi van. Ahhoz, hogy ezt az előnyt élvezhessük, meg kell nyerni minden további mérkőzést az alapszakaszban. Ha ez sikerül, akkor jöhet a két meccsből álló finálé. Az alapszakasz megnyerésével járó hazai pálya csak akkor jelenthet előnyt, ha az első, veszprémi mérkőzésen jó eredményt érünk el.

- Nincs megállás. Szombaton már Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt játszanak a Silkeborg csapata ellen. Hogyan bírják ezt az erős iramot?

- Most jön az idény neheze, a legfontosabb mérkőzések. Jó, hogy ezen a héten nincs bajnoki, így lesz időnk felkészülni a BL-meccsre. Szombaton hazai pályán olyan előnyt kell szereznünk, hogy bizakodva utazhassunk a dániai visszavágóra.


Másodszor is győzelem a horvátok ellen

 A pénteki 34-19-es diadal után szorosabb meccset játszott a magyar női kézilabda-válogatott, de szombaton másodjára is legyőzte (24-19) a horvát csapatot zárt kapus felkészülési mérkőzésen. Csapatunkból Bódi Bernadett és Kovács Anna volt a legeredményesebb, négy-négy góllal. Az U19-es magyar női kézilabda-válogatott könnyedén, 41–16-ra a nyert Feröer-szigetek csapata ellen a Szkopjéban zajló Eb-selejtezőn, így indulhat a nyári, celjei kontinensviadalon. (MS)


Vélemények
Egyik mester sem teljesen elégedett

Xavi Sabaté, a Veszprém vezetőedzője: - Az első félidőben nagyon gyorsan, és jól játszottunk. A második félidőben támadásban sajnos kicsit lassúak voltunk. José Sierra remekül védett, a mi kapusaink a második félidőben már nem teljesítettek jól. Örülök a győzelemnek.

Juan Carlos Pastor, a Szeged vezetőedzője: - Nagyon rosszul játszottunk az első félidőben. A második félidőben kezdtünk valójában versenybe kerülni a Veszprémmel. Sok játékosunk először jött volna Veszprémbe nyerni, de ez itt nagyon nehéz. Sikerült csak két góllal kikapnunk, de hat meccsünk van még. Tudjuk, hogy mind a hatot meg kell nyernünk, hogy mi legyünk az elsők az alapszakaszban.