Előnyben a Jegesmedvék

Jégkorong. A címvédő 2–1-re vezet összesítésben

RR – 2017.03.20. 00:41 –

A DVTK Jegesmedvék csapata 4-3-ra megnyerte a jégkorong Mol-liga döntőjének harmadik mérkőzését a Miskolci Jégcsarnokban, így 2-1-re vezet a MAC Budapest elleni fináléban.

A hazaiak nem érezték meg az előző találkozó után eltiltott Magosi Bálint hiányát, Gőz Balázs első Mol-ligás duplájával a 14. percre 2-0-s előnyre tettek szert. A második húsz percben tovább növelte a különbséget a DVTK Jegesmedvék együttese, Vojtkó Mátyás távoli lövése megpattant egy védőn, így került Bálizs Bence kapujába. Később szépített a fővárosi együttes Sean Escobedo távoli lövésével. Sokáig azonban nem örülhettek a vendégek, ugyanis Colin Joe egy korongszerzés után Bálizs lábai között lőtte be a korongot. Az utolsó tíz percben újra két gólra csökkent a különbség Kovács Bronson Zoltán révén emberelőnyben, majd Nagy Krisztián faragta tovább a hátrányt fórban. Bár a vendégek a hajrában kapus nélkül próbáltak egyenlíteni, ez nem sikerült, így ismét a miskolciak vezetnek a párharcban. A következő találkozót ma este a Tüskecsarnokban (tv: M4, 18.00) játsszák. A párharc az egyik fél negyedik győzelméig tart, így az biztos, hogy szerdán Miskolcon is összecsapnak. (A két további feltételes dátum péntek és vasárnap.)


Mol-liga, döntő, 3. mérkőzés

DVTK Jegesmedvék-MAC Budapest 4-3 (2-0, 1-0, 1-3)Gólszerző: Gőz (9., 14.), Vojtkó (25.), Joe (46.), illetve Escobedo (43.), Kovács B. Z. (51.), Nagy K. (54.). Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2-1 a DVTK Jegesmedvék javára.