Djokovic nem indul Miamiban

Tenisz. Honfitársak egymás ellen Indian Wellsben

Salánki Miklós – 2017.03.20. 00:36 –

Ahhoz képest, hogy több mint 15 millió dollár az összdíjazása a női és a férfitornának Indian Wellsben, a világ legjobb teniszezői nem kényeztették el az amerikai szurkolókat remek játékukkal.
A kilencedik helyen kiemelt Roger Federer a spanyol Rafael Nadal legyőzése után rápihenhetett az elődöntőre, mert az ausztrál Nick Kyrgios betegségre miatt visszalépett. A nyolcaddöntőben a címvédő Novak Djokovicsot búcsúztató ausztrál játékos vélhetően ételmérgezést kapott. Federer aztán pihenten 6:1, 7:6 -ra legyőzte az amerikai Jack Sockot az elődöntőben. Ellenfele a fináléban honfitársa, a harmadik helyen kiemelt Stan Wawrinka lett, aki simán legyőzte a spanyol Pablo Carreno Bustát, így svájci döntőt rendeztek lapzártánk után.

A nőknél is „házi” finálé zajlott, mert a remek formába lendülő orosz Jelena Vesznyina az elődöntőben két szettben búcsúztatta a francia Kristina Mladenovicot, így pályafutása során először játszhatott kiemelt verseny döntőjében. Ellenfele honfitársa, Szvetlana Kuznyecova lett, aki nagy csatában 7:6, 7:6-re nyert a cseh Karolína Plísková ellen. Kuznyecova harmadik döntőjét játszhatta Indian Wellsben, 2007-ben és 2008-ban kikapott a fináléban. (A mérkőzés lapzárta után ért véget.)

Andy Murray után a könyökét fájlaló Novak Djokovic is visszalépett a szerdán kezdődő miami tornától.