Szabadulna a körúti robbantó

A jövő héten folytatódhat P. László kihallgatása

Csibra Tibor – 2017.03.18. 00:43 –

Nem hallgatták ki a két rendőr életveszélyes, illetve súlyos sérülését okozó Teréz körúti robbantót azóta, hogy a múlt héten megszakította az együttműködést korábbi védőjével – közölte lapunk kérdésére Nagy Andrea, az ügy vizsgálatát irányító Központi Nyomozó Főügyészség szóvivője.
Tájékoztatása szerint a huszonhárom éves P. László nem bízott meg új védőt, hanem kirendeltet kapott. A hatóság nem kívánt részleteket közölni arról, hogy a közeljövőben folytatni akarja-e a gyanúsított kihallgatását. Nagy Andrea szerint ezt csak akkor hozzák nyilvánosságra, ha az eljárás már megtörtént.

Lapunk más forrásból úgy tudja, hogy P. László kihallgatása akár már a jövő héten folytatódhat. Igaz, ezt hátráltathatja egyebek mellett az is, ha a terhelt, illetve új védője jelzi, hogy felkészülési időt kér a védekezéshez, vagy korábbi, esetleg új bizonyítékokat szeretne áttekinteni. Egészen a múlt hétig Brunner Tamás védte P. Lászlót, akit néhány héttel a szeptember 24-én elkövetett robbantás után vettek őrizetbe. A fiatalember négy hónapig semmit nem mondott a nyomozóknak, majd februárban jelezte, hogy részletes beismerő vallomást kíván tenni. A lépés az ügyvédet is meglepte, majd a terhelt valóban mindenről beszámolt, tisztázta, hogy egyedül tervelte ki és követte el a támadást. P. László akkor burkolózott ismét hallgatásba, amikor a nyomozók a bűncselekmény indítékairól kezdték faggatni, majd rövidesen közös megegyezéssel megszakította az együttműködést Brunner Tamással.

A fiatalembert jelenleg kirendeltként a korábban büntetőbíróként ismert Surdy Miklós védi, aki néhány hónapja váltott az ügyvédi pályára. A jogász már egyeztetett védencével a védekezés későbbi irányáról, s egyúttal azt is jelezte, hogy P. László előzetes letartóztatásának megszüntetésére és szabadlábra helyezésére tesz indítványt.