Berlin, Dortmund és München is EB-meccset rendezne 2024-ben

Összesen tizennyolc település jelentkezett a német szövetség felhívására

MH/MTI – 2017.02.17. 17:32 –

Tizennyolc német város rendezne mérkőzést a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságon.

olympiastadionDárdai Pál Herthájának otthona, a berlini Olympiastadion is EB-meccs helyszíne lehet hét év múlva. Fotó: herthabsc.deA német szövetség (DFB) összesen tíz városban kívánja megtartani a hét év múlva esedékes tornát. Tájékoztatása szerint a pályázók között van Berlin, Dortmund, Hamburg és München is. "Az, hogy ennyi jelentkező van, bebizonyította, Németország mennyire lelkes, és mennyire szeretné, hogy a pályázata sikerrel járjon" - jelentette ki a DFB elnöke, Reinhard Grindel, aki hozzátette, a rendezésre jelentkező városok számából az is látszik, hogy kiváló az országban a stadionhelyzet.

A német városoknak péntekig kellett jelezniük, hogy szeretnék vendégül látni a legjobb európai válogatottakat 2024-ben. A szövetség április 11-ig hirdeti ki, pontosan milyen feltételeknek kell a településeknek megfelelniük, ezt követően június 12-ig kell hivatalosan is jelezniük, hogy valóban otthont adnának mérkőzéseknek.

A hét év múlva esedékes Eb megrendezésére az országok március 3-ig nyújthatnak be pályázatot az európai szövetségnek (UEFA), a helyszínről jövő szeptemberben dönt a szervezet.

Németországon kívül eddig a törökök jelezték, hogy otthont adnának a tornának.