Tevékeny elnök lehet Erdei Zsolt

Ökölvívás. Nem áprilisi tréfa a tisztújító közgyűlés

Burkovits Ferenc – 2017.02.17. 01:43 –

Felgyorsultak az események, mert a klubok többsége támogatja a tisztújítást, Csötönyi Sándor pedig Erdei Zsolt javára hajlandó lemondani az elnöki posztról, ezért már április elsejei évi rendes közgyűlésén új vezetője lehet a Magyar Ökölvívó Szövetségnek. A változásról a tisztség első számú várományosát, Erdei Zsoltot kérdeztük.

Erdei Zsolt 20170217Erdei Zsolt (Fotó: Hegedüs Róbert)

– Mennyire babonás, hiszen április elsején lehet az elnökválasztás?

– Tisztában vagyok vele, hogy április elsejét a bolondok napjának mondják. De én nem tréfának tartom a személyi változást, sőt, nagyon komoly feladatnak látom az elnöki megbízatást. Legfeljebb egy tréfás naphoz kötődik majd, ha megválasztanak.

– Mit gondol, miért húzódott ilyen hosszú ideig ez az adok-kapok a szorítón kívül?

– Én soha nem szálltam bele az ön által említett adok-kapokba, mert nekem nem stílusom ez a fajta törekvés. Az aláírások összejöttek, és Csötönyi Sándor, a jelenlegi elnök többször is azt nyilatkozta, hogy az én javamra hajlandó lemondani az elnöki megbízatásáról, amely egyébként 2020-ig szólna. Örülök neki, hogy úgy tűnik, vége az üzengetésnek, a médiában megjelenő háborúskodásnak, és mindenkit összefogásra szólítok fel.

– Ha megválasztják a szövetség elnökének, tudja már, hogy mivel fogja kezdeni első munkanapját?

– Korai még erről beszélni, hiszen jelentős változásra van szükség ahhoz, hogy a magyar ökölvívás ismét sikeres legyen. Ezért ha megválasztanak, a kollégákkal együtt akarom kidolgozni a sportág fejlesztési programját, amelyet aztán közösen kell végrehajtanunk is.

– Mi lesz az edzősködéssel és a Madárfészek akadémiájával?

– Az edzősködést, ha elnök leszek, sem akarom abbahagyni. A Madárfészekben pedig olyan edzőkollégáim vannak, akiket bármikor otthagyhatok, mert már többször bizonyították, hogy milyen kiváló munkát végeznek. Tehát nem féltem sem az akadémiát, sem a szakmát, és változatlanul tevékeny szereplője szeretnék lenni a sportágnak.

– Mivel tudja meggyőzni az ellenzéket, hogy önt jelöljék a szövetség első emberének?

– A munkámmal. Én nem fogok órákat a szövetségben, az íróasztal mögött tölteni, öltönyben, mert szerintem nem erről szól az elnöki megbízatás. Nyilván lesznek papírok, amelyeket előkészítenek, rányomom a pecsétet és aláírom őket, de nem az irodában tervezem a napi munkámat elvégezni.