ÚJ NEMZEDÉK

2017.01.14. 05:05 –

Hídvégi BAlázs

„A Fidesz egy bajtársi szövetség” - Hidvéghi Balázs: Valójában semmi sem lehet annyira bonyolult, hogy ne lehetne egyszerűen megfogalmazni. „A Fideszt állandó szellemi pezsgés jellemzi. Nagyon élvezem, hogy ebben a munkában részt vehetek” – mondta lapunknak Hidvéghi Balázs, a kormánypárt kommunikációs igazgatója. Beszélt arról is, 1989-ben miért lépett be a Fideszbe, hogy a párt mindig is a szabadság és a nemzeti önrendelkezés mellett állt ki, de szóba került az is, mit változtatott a szervezeten a 2002-es választási vereség.

– Mi a feladata a Fidesz kommunikációs igazgatójaként? (…) 

 

Kis Miklós Zsolt 20161213

Szamócapiaci taktika Édentől kicsit keletre - Kis Miklós Zsolt miniszterelnökségi agrárállamtitkár gazdálkodásról, kormányzati munkaszervezésről és fociról. „Változások sokasága az életem” – így nyilatkozott lapunknak Kis Miklós Zsolt, a Miniszterelnökség agrár- és vidékfejlesztési államtitkára, aki azt is elárulta, igazi falusi gyerek volt, csúzlizott, motorozott és három általános iskolába is járt. Igaz, a tanulással nem volt gond, azért még a focit is feladta, mert nem lett volna nagy játékos. Márpedig az ember vagy jól csinál valamit, vagy sehogy – legyen szó akár az édesapjával vitt családi gazdaságról, akár a kedvenc tojásos lecsóról, akár az államtitkárság vidékre költöztetéséről.

– A végzettsége közgazdász, mégis agrár- és vidékfejlesztésért felelős államtitkár. Milyen út vezetett idáig? (…) 

Banai Péter Benő 20170110

Kezdetektől az állam szolgálatában - Banai Péter Benő mindig a legjobb tudása szerint dolgozott, függetlenül attól, hogy milyen kormány volt hatalmon. Mindig az alapos és tisztességes munkában hitt. Ezt a felfogást kapta gyerekként otthon, és ebben a hitvallásban éli mindennapjait Banai Péter Benő, a Nemzetgazdasági Minisztérium államháztartásért felelős államtitkára. Szűken mért szabadidejében igyekszik minél több időt a családjával, barátaival tölteni, de azért próbál időt szakítani a sportra is.

– Ha valaki tíz éve megkérdezi öntől, el tudja-e magát képzelni 2016-ban egy államtitkári székben, mit válaszolt volna? (…) 

Novák Katalin 20170105

„Mindig a család marad az A terv” - Novák Katalin: A gyermekvállalás nem feltétlenül egyenlő azzal, hogy elszalad mellettünk a szakmai életút. Nem hiszek a szuperanyákban és a szupernőkben, akik az életük minden területén stabilan százszázalékos teljesítményt nyújtanak – jelentette ki a lapunknak adott interjúban Novák Katalin, majd hozzátette, az pedig csak frusztrációt szül, ha az ember ilyen irreális elvárásokhoz próbálja igazítani magát. A család- és ifjúságügyért felelős államtitkár önmagát nem feltétlenül tartja példaképnek, és úgy véli, tanulni mindenből és mindenkitől lehet, az erényekből és a hibákból egyaránt.

– Lefutotta a maratont, gratulálok! (…) 

Dömötör Csaba 20161129

„Nem vagyok egy veszekedős típus” - Dömötör Csaba államtitkár: A politikai korrektségen alapuló maszatolásnak vége, felértékelődik az őszinte szó. „Úgy kell megvédenünk szabadságunkat és közösségeinket, hogy közben a mindennapokat érintő megélhetési kérdésekről sem feledkezhetünk meg. A Miniszterelnöki Kabinetiroda feladata éppen az, hogy egyetértési pontokat keressen. Annak a módját, hogy az emberek megértsék, mit, miért és hogyan csinál a kormány” – mondta lapunknak Dömötör Csaba, a kabinetiroda parlamenti államtitkára.

– Korábban politikai háttérmunkát látott el. Milyen változást jelentett az életében, hogy a 2015-ben megalakuló Miniszterelnöki Kabinetirodán parlamenti államtitkárnak nevezték ki? (…) 

Csepreghy Nándor 20170118

„Még jobban inspirálnak a viták” - Csepreghy Nándor: Gyerekként is sok konfliktust vállaltam, hogy a szerintem rosszul működő dolgokon változtassak. Hatévesen költözött Erdélyből Magyarországra a szüleivel, akik azt szerették volna, ha gyermekeiket nem bélyegzik meg a magyarságukért. Egyetemistaként idegesítette, hogy a korosztálya jelentős része „finnyás távolságtartással” közelített a politikához. A ranglétrát küzdelmesen, de megmászta, amikor pedig Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter helyettese lett, jött a mély víz. „Rögtön végig kellett tudni úszni a versenymedencét. Most azon vagyok, hogy levegővétel nélkül is menjen oda-vissza” – mondta Csepreghy Nándor államtitkár a lapunknak adott interjúban. (…)