A BB vezetője „átigazolt” a Raiffeisenhez

Szajlai Csaba – 2017.01.12. 01:13 –

Zolnai György elnök-vezérigazgató közös megegyezéssel távozik a Budapest Bank (BB) éléről, vezetői feladatait március 31-ig látja el. Utódjának keresése folyamatban van – közölte a hitelintézet.
Zolnai György 2011 júliusa óta áll a bankcsoport élén, a GE Money oroszországi bankja éléről érkezett. A BB éléről távozó szakember a Raiffeisen Bank Zrt. új vezérigazgatója lesz – közölte a Raiffeisen Bank International. A vezérigazgató kinevezésének véglegesítéséhez a felügyelőbizottság és a magyarországi felügyeleti szervek jóváhagyása is szükséges. A bank közölte azt is, hogy Heinz Wiedner, a Raiffeisen Bank Zrt. jelenlegi vezérigazgatója 2017. május 1-jével távozik.

A Portfolio.hu megkereste Zolnait, azzal kapcsolatban, hogy van-e bármilyen köze a távozásának a Budapest Bank tervezett értékesítéséhez? A szakember azt felelte, nincs. Mint mondta: „A döntésemet személyes karrier és magánéleti céljaim motiválták. Azt gondolom, hogy a bank szempontjából ez egy alkalmas pillanat a vezetőváltásra, mert a GE-ről való leválást már befejeztük, önálló működésünk erős, és stratégiánk stabil, de még nem kezdődött el a privatizációs folyamat.” Arra a kérdésre, hogy ismeri-e már a Budapest Bank várható új tulajdonosának kilétét (ha aláírásra még nem is került sor), Zolnai azt mondta, hogy nem. A Budapest Bank eladásának módjáról még nem született döntés, továbbra is számos nyitott opció van. A Budapest Bank is közleményt adott ki, mint írták, a bank megerősítette pozícióját a nagybanki élmezőnyben.