Több mint félmilliárd rubelt foglaltak le Alekszej Uljukajevtől

A korrupcióval vádolt miniszter ellen még mindig nyomoznak

MH/MTI – 2017.01.11. 20:48 –

Az illetékes orosz bíróság elrendelte, hogy foglaljanak le 564 millió rubelt (több mint 2,7 milliárd forintot) és 15 ingatlant Alekszej Uljukajev korrupcióval vádolt volt orosz gazdaságfejlesztési miniszter vagyonából - közölte a Kommerszant című napilap szerdai számában Igor Krasznov, az orosz Nyomozó Bizottság (SZK) elnökhelyettese.

Uljukajevet azzal vádolják, hogy 2 millió dollár csúszópénzt fogadott el annak fejében, hogy tavaly hozzájárult a Basnyefty olajvállalatnak a Rosznyefty által történő felvásárlásához. A minisztert, aki tagadja bűnösségét, novemberben vették őrizetbe és fosztották meg hivatalától.

A bíróság decemberben Uljukajev 10 földtulajdonát és a Szmolenszk megyei házát foglaltatta le. A törvényszék kedden, több ismert orosz gazdasági vezető Uljukajevet méltató írásos jellemzése ellenére elutasította a volt gazdasági miniszternek azt a kérését, hogy házi őrizetét enyhítsék lakhelyelhagyási tilalomra. A nyomozás lezárásának határidejét a bíróság május 15-ig meghosszabbította. A bíróságon a vád képviselője bejelentette, hogy a gazdaságfejlesztési minisztérium és a Roszimuscsesztvo állami vagyonkezelő több munkatársa is Uljukajev ellen vallott.