Fidesz: A magyar vagyonnyilatkozati rendszer az egyik legszigorúbb

„Csak be kell tartani a törvényeket”

MH/MTI – 2017.01.11. 19:27 –

A Fidesz szerint a magyar vagyonnyilatkozati rendszer a legszigorúbb, csak be kell tartani a törvényeket.

A nagyobbik kormánypárt ezt Szilágyi György jobbikos politikus szavaira reagálva közölte szerdán az MTI-vel. A jobbikos országgyűlési képviselő előzőleg sajtótájékoztatóján azt mondta, a jelenlegi formájában semmit sem érnek a képviselői vagyonnyilatkozatok, a családtagok bevallásának nyilvánosságára van szükség.

A Fidesz közleményében azt írta, a Jobbik "már megint nagyokat mond", közben pedig alelnökéről, Volner Jánosról kiderült, hogy a felesége nevén hét ingatlan van, de a képviselő vagyonnyilatkozatában "nincstelennek" állította be magát. Emellett a Fidesz szerint a Jobbik a saját pénzügyeiben is szeretné elfedni a valóságot: "zsidó szervezeteknek udvarol, miközben náci, antiszemita, szélsőséges szervezeteket pénzel" - fogalmazott a kormánypárt.

Megemlítette a Fidesz azt is, hogy a Jobbik elnökségi tagjai közpénzen a saját családtagjaikkal kötöttek tanácsadói és egyéb szerződéseket, és arra sem adtak magyarázatot, hogy milyen szerepet töltenek be az offshore cégekben érdekelt üzletemberek Vona Gábor körül.