Erős csapattal utazik Tallinnba a teniszválogatott

A februári Fed Kupa-tornán Babos Tímea is ott lesz

MH/MTI – 2017.01.11. 09:19 –

Legerősebb felállásában, a visszatérő Babos Tímeával utazik a magyar női teniszválogatott a Fed Kupa euro-afrikai zóna I-es csoportjának februári tornájára Tallinnba.

A magyar szövetség honlapja szerint Juhász Gábor kapitány a tavalyi keretből az idénre beérett Gálfi Dalma (162. a világranglistán) és Stollár Fanny (281.) mellett már az elsőszámú magyar játékosra, a 28. helyen álló Babosra is számít, továbbá Bukta Ágnesre (375.) is, aki volt már korábban csapattag, bemutatkozására azonban még nem került sor. Jani Réka (234.) sérüléssel bajlódik, így ő ezúttal nem állhat a válogatott rendelkezésére.

Az észt fővárosban a britek számítanak a favoritnak Johanna Kontával (10.) és Heather Watsonnal (75.), de a horvátok is két top 100-as teniszezőt, Ana Konjuhot (36.) és Donna Vekicet (97.) neveztek. A ranglistát tekintve Babos a második legerősebb versenyző a mezőnyben. A tornát február 9. és 12. között rendezik.    

Tavaly a Jani Réka, Gálfi Dalma, Bondár Anna, Stollár Fanny összeállítású együttes három vereség után, az osztályozón legyőzte a dél-afrikaiakat, így kiharcolta a bennmaradást az izraeli Eilatban.