Magyarázatot vár a Fidesz Hadházy Ákostól

Cáfol az LMP

MH – 2017.01.10. 20:48 –

Hadházy Ákos az LMP antikorrupciós szóvivőjének nevezi magát, de ez nem akadályozza meg abban, hogy maga is érintett legyen a Tolna megyei földárverések körüli zavaros ügyekben - olvasható a Fidesz keddi közleményében.

A Fidesz felszólítja Hadházy Ákost, az LMP társelnökét, hogy válaszoljon arra a kérdésre, miszerint hozzá közel álló személyek valóban közreműködnek-e a Tolna megyében zajló kétes földszerzési manőverekben. "Amennyiben a vádak igazak, Hadházy Ákos újabb példáját nyújtja az ellenzék szokásos viselkedésének; vádaskodnak és korrupcióról beszélnek, miközben saját zavaros ügyeikre nem adnak választ" - szögezi le a kormánypárt közleménye. 

Az Origo portál kedden arról írt, hogy Hadházynak egy Tolna megyei milliárdos agrárvállalkozóval volt közös cége. A portál beszámolója szerint Hadházynak később távoznia kellett a cégből, és édesapjával kezdett el közösen üzletelni. A portál arra is emlékeztet: korábban kiderült, hogy Hadházy Ákos édesapja is segédkezett az állami földek megszerzésében egy helyi zöldbárónak. Hadházy Árpád annak a Twickel Györgynek a cégeiben tölt be vezető tisztségeket, aki strómanok segítségével szerzett meg több száz hektárnyi területet. A Ripost szerint a nagy földszerző akciók részese Hadházy édesanyja is.

"A kormánypárti sajtóban Hadházy Ákossal kapcsolatban megjelent cikkek annyiban igazat állítottak, hogy az állami földprivatizációt földmutyinak minősítették, ebben azonban sem Hadházy Ákos, sem családtagjai nem vettek részt" - olvasható az LMP közleményében, amelyet a párt a Fidesz felszólítására adott ki válaszként.