Kölcsönadta norvég szupertehetségét a Real Madrid

Martin Ödegaard fél évig Hollandiában pallérozódhat

MH/MTI – 2017.01.10. 10:29 –

A holland Heerenveenhez került kölcsönbe a norvég Martin Ödegaard, aki "csodagyerekként" érkezett két éve a Real Madrid labdarúgócsapatához.

A 18 éves középpályás óriási ígéretként szerződött 3,4 millió euróért a Strömsgodsettől a spanyol fővárosba, ám alig jutott szóhoz az élvonalban, és jobbára a tartalékok között szerepelt. Nem sokkal érkezése után, 2015 áprilisában kisebb botrányt okozott azzal, hogy rendszeresen megtagadta, miszerint a tartalékokkal eddzen, mondván, neki az A csapattal van szerződése. Emiatt megromlott a viszonya társaival, az akkor még a B csapatot edző Zinedine Zidane pedig átmenetileg kitette a keretből.

Ödegaard az Európa-bajnoki selejtezők történetének legfiatalabb kezdőjátékosa lett 16 évesen és 101 naposan. A legfiatalabb szereplés csúcsát is ő tartja, ugyanis 15 évesen és 300 naposan csereként szállt be a bolgárok elleni kvalifikációs meccsen. A Strömsgodset felnőtt csapatában 2014 áprilisában mutatkozott be, ezzel a norvég élvonal történetének legfiatalabb labdarúgója lett, majd májusban gólszerzőként is csúcstartóvá lépett elő. Nem sokkal később, augusztusban - egy barátságos meccsen debütálva - a válogatottban ugyancsak történelmet írt, s azóta kilencszer lépett pályára a nemzeti együttesben.