Ovecskin vezérletével tovább menetel a Washington az NHL-ben

Az orosz támadó csütörtökön megszerezheti az 1000. pontját a ligában

MH/MTI – 2017.01.10. 10:00 –

Alekszandr Ovecskin egy góllal és két gólpasszal segítette csapatát, a Washingtont a montreali 4-1-es győzelemhez, s 544. találatával az örökranglistán a 29. helyre lépett előre, utolérve a kanadai Maurice Richardot. 

ovecskinOvecskin egyre előkelőbb helyre küzdi fel magát a liga örök-góllövőlistáján: immáron a legendás Maurice "Rocket" Richardot is megelőzte. Fotó: nhl.com Amennyiben a háromszoros világbajnok csatár a magyar idő szerint csütörtök hajnalban esedékes Pittsburgh elleni rangadón gólt szerez vagy gólpasszt ad, statisztikai mérföldkőhöz érhet pályafutásában: 1000. pontját érheti el a világ legerősebbjének tartott jégkorongligájában.

A játéknap másik hőse a Florida kapusa, Roberto Luongo volt, aki a Panthers New Jersey-i vendégjátéka során sikerrel őrizte meg a góltól csapata kapuját. A kanadai hálóőr 28 védéssel járult hozzá együttese 3-0-s sikeréhez, NHL-karrierje alatt ez volt a 73. hibátlan mérkőzése. Luongo 448. alkalommal korcsolyázott le győztesen a jégről, ezzel ötödik az eredményességi rangsorban.