Két Cavalera egy színpadon

Budapesten a legendás testvérpár

MH – 2016.10.22. 08:43 –

Egészen különleges esemény helyszíne lesz november 21-én a budai Barba Negra: a fővárosiak kedvelt koncerthelyszínén lép fel a Sepultura alpító testvérpárosa, Max és Igor Cavalera.  

Cavalera576x356

A legendás brazil thrash metal zenekar, a Sepultura húsz éve jelentette meg kultikus, egyben a klasszikus felállás utolsó nagylemezét, a Rootst – hogy aztán nem várt sebességgel a banda megszűnjön létezni. Az énekes-frontember Max Cavalera aztán megalapította a - tavaly az A38 Hajón is fellépett - Soulflyt, a többiek folytatták a Sepulturát, hogy aztán a dobos Max kilépése után a két testvér tíz év után ismét egymásra találjon. Az évforduló alkalmat kínált, hogy Max és Igor Cavalera ismét egy színpadra álljon: a nyári fesztiválok óriási sikerét követően a fivérek európai turnéra indultak, hogy teljesen egészében eljátsszák klasszikus lemezüket.

A Sepultura volt a múlt század nyolcvanas-kilencvenes éveinek egyik leginnovatívabb, leglendületesebb és legeredetibb metálzenekara, amelynek nagy korszakát nehéz lenne überelni. Ez a metált, thrasht, black metált, hardcore-t és a legutolsó "klasszikus" albumon, a Rootson már tribalt is ötvöző zenekar megkerülhetetlen jelentőségű.

A Cavalera testvérek most, húsz évvel az album megjelenése után úgy döntöttek, hogy ismétb előadják a klasszikussá vált lemezt, a klasszikus színpadképpel. A felállást a Cavalera Conspiracyból ismert Marc Rizzo és Johny Chow egészíti ki. Nem mindennapi lesz tehát a pillanat: egy kultikus zenekar karrierjének csúcspontját hallhatjuk - az idősebbek újra, a fiatalabbak pedig először.

A koncertet az A38 és a Barba Negra közösen szervezi, a buli helyszíne a Barba Negra Club lesz november 21-én.