Testi és lelki megújulás Zalacsányban

A golfparadicsom mellett található, felújított Batthyány Kastélyszálló színvonalas nyári programokkal is várja a vendégeket

Bódy Géza – 2014.06.10. 17:37 –

Jól haladnak a beruházásai Zalacsányban lapunk tulajdonosának, Széles Gábornak. Már üzemel a Zala Springs Golf Resort teljes gyakorlópályája, és a komplexum átadása is közeleg. A golfparadicsom szomszédságában található, mostanra felújított Batthyány Kastélyszálló színvonalas nyári programokkal várja a vendégeket, ahol pár nap múlva Bíró Ica gondoskodik a teljes testi-lelki megújulásról. De hamarosan érkezik ide Katus Attila is, aki alaposan átmozgatja a sportolni vágyókat. A Zalacsányi Kastélyszálló és a golfparadicsom életre szóló élményeket és kikapcsolódást kínál.

Zalacsány a golf Mekkája

Mint arról a múlt héten a Magyar Hírlap is beszámolt, lapunk tulajdonosának Zalacsányban jól haladnak a magyarországi golfsport meghonosításával kapcsolatos tervei és nagyberuházásai. A Zala Springs Golf Resort Magyarország első 5 csillagos golfkomplexuma lesz, s közel kétszáz hektáron üzemel majd. Vagyis ez lesz hazánk legnagyobb és legszínvonalasabb golfközpontja, amelyhez hasonlót Európában is nehéz lenne találni.
A 18 lyukú, 6630 méter hosszú Zala Springs bajnoki versenypályán a profiknak 72 ütésből kell végigmenniük. A bajnoki pálya mellett világszínvonalú golfakadémia is várja majd a játékosokat – a kezdőktől a profikig. A golfkomplexum átadásának első ütemeként már június 1-jétől lehetőségük nyílik a tagoknak és az érdeklődőknek a teljes gyakorlópálya használatára.

A tervek szerint augusztus elsejétől az első három, szeptember közepétől pedig az első kilenc pályaszakasz is játszható lesz.
A teljes, 18 szakaszú golfpálya és a klubház várhatóan 2015 augusztusában nyílik meg teljes egészében a látogatók előtt – mondta a Zala Springs Golf Resort klubmenedzsere a már elkészült gyakorlópálya múlt heti bejárásán. Anthony Monti arról is szólt, hogy a pálya tervei a világ legnagyobb tervezőcégének és egyik legelismertebb tervezőjének a munkáját dicsérik. Robert Trent Jones Jr. ellipszis alakú pályát álmodott ide, amely az Amerikai Egyesült Államok Golf Szövetsége irányelveinek megfelelően épül.

Ez a golfkomplexum bekapcsolódik a nemzetközi sport- és turisztikai vérkeringésbe, hiszen Zalacsány – mely Budapesttől délnyugati irányban 1 óra 45 percre, Bécstől kétórányira helyezkedik el – a termálforrásban bővelkedő Zala megyében, a balatoni borvidék tőszomszédságában fekszik. Így mind a hazai, mind a külföldi utazni vágyók számára kedvelt desztináció és alig negyedórára fekszik a sármelléki repülőtértől. Innen közvetlen járatok indulnak Európa több városába. „Talán sikerül Tiger Woodsot is ide csábítanunk, hiszen jól ismerem, golfoztunk már együtt.

Rajta kívül egészen biztos, hogy a nagy versenyeinken sok világklasszist üdvözölhetünk majd a pályán és a golffaluban” – emelte ki a szintén komoly sportmúlttal és golfprojektekkel büszkélkedő Anthony Monti.

Zalacsány 2

 

Programok a kastélyszállóban

„Az idei idegenforgalmi szezonra felújítottuk mind a Batthyány kastélyt, mind pedig a hozzá tartozó kúriát, amelyet április végén birtokba is vehettek a vendégeink – mondta lapunknak a Batthyány Kastélyszálló igazgatója. Bánhegyi Péter arra a kérdésre, hogy hogyan érinti a vendégkört a szomszédban lévő Zala Springs Golf Resort beruházás, így felelt: „A golf iránt érdeklődő vendégeket, akik nem a pályánál szeretnének apartmant bérelni, feltétlenül itt szeretnénk elszállásolni. Ehhez nélkülözhetetlen volt a magasabb színvonal kialakítása a kastélyszállóban, illetve a kúriában. Úgy gondolom, most már minden igényt ki tudunk elégíteni. Arra is felkészültünk, hogy amint beindul a golfturizmus, vendégszámunk tovább fog növekedni, bár nyáron így is telt házzal üzemelünk. Egy hónapban átlagosan most is ezernégyszáz vendégéjszakát mondhatunk magunkénak. Most úgy látjuk, hogy a kastélyszálló vendégkörét 2015 második felében már a golfozók húsz százaléka teszi ki” – mondta az igazgató. Hozzátette: azzal, hogy a kastély és a kúria megújult, márciusban pedig elkészült a nagy, 110 főt befogadó rendezvényközpont, a mai kor követel­mé­nyei­nek tökéletesen megfelel a szálloda. Ezáltal a programokat – amelyekből az idei szezonban lesz bőven – átlag feletti körülmények között lehet itt rendezni. Az eseményekkel kapcsolatban Bánhegyi Péter a következőket emelte ki: „Hamarosan indulunk Bíró Ica megújulás programjával, amelynek a „Test-lélek szellem újjászületése” nevet adtuk. Ez egy igen változatos és érdekes esemény lesz, csakúgy, mint a latin hétvégénk, amelyet a hónap utolsó hétvégéjére terveztünk. Július 4-6. között Katus Attila hatszoros világ- és kétszeres Európa-bajnok aerobikversenyző, életmódszakértő látogat hozzánk. Azon felül, hogy életmódtanácsokat ad, természetesen edzéseket is vezet, és ezekre a programokra nem csak szállóvendégeinket, hanem »külsősöket« is várunk majd.

Ami a golfot illeti, mivel testvércégünk a Zala Springs, azt szeretnénk, ha a kastély vendégei is elsajátíthatnák ezt a csodálatos sportot. Vendégeinknek heti két alkalommal – természetesen ingyenesen – a minigolfpályán edzéseket tartunk, és akinek kedve tartja, az személyesen a golfpálya igazgatójával, Anthony Montival a nagypályán is kipróbálhatja tudását. Mivel számos különleges és tematikus programot kínálunk, érdemes a honlapunkon (www.wellnesskastely.hu), illetve a Facebook-oldalunkon tájékozódni az aktualitásokról” – közölte az igazgató.
A nyári programok sorozata ezekkel az eseményekkel természetesen nem ér véget, ugyanis lesz még musical, operett és kabaréest is neves művészek közreműködésével. Természetesen animátorokat is foglalkoztatnak, akik folyamatosan gondoskodnak a vendégek hasznos időtöltéséről.

Zalacsány 3

Életmódváltás Bíró Icával

A Zalacsányi Kastélyszállóban a vendégek hatnapos turnusokban Bíró Ica vezetésével részt vehetnek a test- és a lélekmegújító programban is. „Amikor összeállítottam a testszépítő, karcsúsító és léleképítő kurzusom menetét, arra figyeltem a legjobban, hogy a közös foglalkozásainkhoz olyan alprogramokat dolgozzak ki, amelyek segítségével kortól és nemtől függetlenül útmutatást adhatok azoknak, akik fizikai és lelki megújulásra vágynak. Hangsúlyozom: útmutatást! Aztán amikor véget ér a közös felkészülési időszakunk, mindenki eldöntheti, továbbmegy-e azon az úton, amelyet én megmutattam neki és egy fantasztikus világba vezet el” – mondta a Magyar Hírlapnak Bíró Ica. Hozzátette: az életmódváltó résztvevőknek lehetőségük nyílik elsajátítani többek között a Chi-kung jóga energetizáló gyakorlatait, megismerni a pozitív gondolkodást, de ízelítőt kapnak a megújulás titkaiból is csakúgy, mint az egészséges táplálkozásból. Ide tartozik például, a megfelelő táplálék kiegészítők kiválasztása, a paleolit diéta beállítása, ráadásul mindez személyre szabottan. A hölgyek például részt vehetnek a Nők akadémiája foglalkozáson is, amely a megjelenéssel, a mozgással, sminkeléssel, divattal, a pozitív életfelfogással kapcsolatos. „Fontos, hogy ezeket ne csak elméletben, hanem gyakorlatban is elsajátítsák a vendégek. Higgyék el, mindenki gondolkodásmódja, életfelfogása megváltoztatható, ha együttműködnek velem és meglátják, hogy új emberként távozhatnak a Batthyány Kastélyszállóból. Természetesen személyes konzultációra is lehetőség van, a vendégeket én is szeretem megismerni, a kölcsönös bizalom elengedhetetlen abban az esetben, ha a testének-lelkének teljes megújulását szeretné rajtam keresztül elérni” – mondta Bíró Ica. Arra a kérdésre, hogy mennyire sikeresek az életmód-tanácsadó programjai, így felelt: „Sokéves tapasztalatom alapján elmondható, hogy sokszor a vendégek sem tudják, milyen rossz fizikai és lelki állapotban vannak. Egy újfajta életszemlélet, pozitív gondolkodás, a jóga, a helyes étrend kiválasztása, a külső megváltoztatása, és az imázs­váltás csodákat tesz. De még egyszer hangsúlyozom: ehhez az kell, hogy a résztvevők hagyják magukat a helyes útirányba sodorni. Ez a program a test-lélek-külső és a belső harmóniájáról szól. Ha jóban vagyunk magunkkal, a világ máris megváltozik. Az sem mindegy, hogy mindezt milyen környezetben tesszük. A Zalacsányi Kastélyszálló erre tökéletes helyszín. Közben wellnessezünk, szaunázunk, a vízben is sportolunk és masszázson is részt veszünk. A jelentkezőket pedig egy eddig ismeretlen világba, a megújulás titkaiba, a test-lélek-szellem újjászületéséhez viszem el.”