Kormánypárti győzelem esetén fejlődés

Széles Gábor szerint a település jövője a tét

MH/zaol.hu – 2014.10.02. 13:17 –

A fejlesztések és a munkahelyteremtés a legfőbb cél a településen - hangzott el a Fidesz-KDNP zalaszentgróti lakossági fórumát megelőző sajtótájékoztatón, ahol Sámel József polgármester-jelölt arról beszélt: a kérdés most az, hogy Zalaszentgrót végérvényesen lemarad-e, vagy elindul a fejlődés útján. A lakossági fórumról, amelyen részt vett Széles Gábor vállalkozó is, a Zalai Hírlap Online is beszámolt.

A fejlődő városért küzdünk. Elsődleges célunk az aktív munkahelyek teremtése, ehhez hozzájárulhatnak a turisztikai fejlesztések (kiemelten a termálfürdő szolgáltatásainak és infrastruktúrájának javítása) és több, évek óta nem működő üzem újraindítása, befektetők bevonásával - mondta el a zaol.hu portál beszámolója szerint a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, hozzátéve, hogy megválasztása esetén egy olyan szakértői csoportot is létrehoznak, akik a kis- és középvállalkozások munkáját segítik majd.

zaol576x356A település jövője a tét - a fejlesztési tervekről szólt dr. Boros Imre, Papp Gábor, Széles Gábor és a Fidesz-KDNP polgármesterjelöltje, Sámel József. Fotó: Keszey Ágnes

Széles Gábor, a közeli Zalacsányban 140 milliárd forint összértékű beruházást eszközlő nagyvállalkozó a fórumon ismertette, hogy az épülő golffalu már a kivitelezés ideje alatt számos lehetőséget rejt, hiszen az építkezéshez építőipari kapacitásokra is szükség van. Ezért több más, a régióban már régóta nem működő üzem beindítása mellett a zalaszentgróti téglagyár újraindítása is célja a nagyvállalkozónak, aki így is munkahelyeket teremtene. A befektető kiemelte: a város eddigi vezetése nem kereste az együttműködési lehetőséget, ám bízik a Fidesz-KDNP jelöltjének megválasztásában, aki nyitott a közös munkára, mert így valósulhatnak meg a térség lakóinak lehetőségeket teremtő fejlesztések.

Papp Gábor, Hévíz polgármestere felhívta a fórum résztvevőinek figyelmét: a turizmusfejlesztés kitörési pont lehet Zalaszentgróton is, a település bekapcsolódhat abba az együttműködésbe, mellyel Közép-Európa gyógyászati központja jöhet létre a régióban. Boros Imre közgazdász pedig arról beszélt, hogy a Fidesz-KDNP jelöltjének győzelme esetén nagyobb az esély, hogy a nagyrészt a kis- és középvállalkozások fejlődését és munkahelyteremtést szolgáló uniós források Zalaszentgrót fejlődését is szolgálják.