Joó Abigél a vigaszágon folytathatja

A magyar dzsúdós a címvédőtől kapott ki

MH/MTI – 2016.08.11. 17:28 –

A 78 kg-os Joó Abigél kikapott harmadik mérkőzésén, ezzel a vigaszágra került a riói olimpia cselgáncstornáján.

A kétszeres Európa-bajnok magyar dzsúdós a mongol Lkhamdegd Purevjargal és a japán Umeki Mami után, a nyolc között a címvédő és világbajnok amerikai Kayla Harrisonnal találkozott, akit eddig négyszer megvert, egyszer pedig - a 2012-es játékok negyeddöntőjében, sérülés miatt - kikapott tőle. A hatodik csatát Harrison nyerte, leszorításért kapott ipponnal.    

A KSI 26 éves versenyzője - aki négy éve ötödik lett Londonban - a bronzéremig tartó vigaszágon elsőként a Pekingben olimpiai ezüstérmes kubai Yalennis Castillóval csap össze.

A 100 kg-os Cirjenics Miklós elvesztette első mérkőzését, ezzel búcsúzott a riói olimpia cselgáncstorján csütörtökön. A paksi dzsúdós a világbajnoki ezüst- és bronzérmes német Karl-Richard Freyt kapta ellenfélnek a 16 közé jutásért, akit eddig egyszer - a májusi, bakui Grand Prix-versenyen, ahol második lett - megvert, négyszer viszont kikapott tőle. Hatodik meccsük bíztatóan indult Cirjenics szempontjából, aki kezdeményezőbbnek tűnt, folyamatosan próbált dobást indítani. Értékelhető akciót azonban egyik fél sem tudott bemutatni, tusakodással teltek a percek. Egy perccel a vége előtt Cirjenics újra indított, le is vitte ellenfelét, majd leszorítással kísérletezett, de ez az ígéretes támadás sem hozott eredményt. A bíró nem akart beleavatkozni a mérkőzésbe, pedig a német passzívabb volt, így nem lett volna meglepetés, ha meginti. Az öt perc letelte után a hosszabbításban az aranypontig, azaz az első akcióig folytatódott az összecsapás. Ismét Cirjenics ment előre, Frey azonban visszafogott, s úgy döntötte le ellenfelét, hogy a hátára esett, így ipponnal megnyerte a találkozót.