Magabiztos veszprémi győzelem a BL-nyitómeccsen

Csehovszkije Medvegyi- MKB Veszprém 32:37

MH/MTI – 2014.09.28. 10:28 –

Remek rajtot vett a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában a Veszprém: a magyar bajnok az orosz Csehovszkije Medvegyi otthonában győzött a sorozat szombati nyitányán, magabiztos játékkal, öt góllal.

MKB veszprém

A BL előző idényében negyedik helyen végzett veszprémiek – akik a magyar bajnokságnál erősebb nemzetközi regionális bajnokságban, a SEHA Ligában hat találkozón sem találtak legyőzőre – jól kezdtek a mintegy másfél ezer néző, nagyjából félház előtt rendezett összecsapáson. Egy-két gólos vendégvezetés után aztán feljöttek a hazaiak, és jó ideig fej fej mellett haladtak a gárdák. Olykor utol is érték a Veszprémet, 12-9-et követően lett például 12-12, a félidő hajrájában azonban a magyar együttes jobban összpontosított és 19-17-es előnyénél következhetett a szünet.

A második félórára egy agresszívabb Veszprém érkezett vissza a pályára, s a kőkeménnyé vált védekezésnek is betudhatóan percek alatt ötgólos előnyre tett szert (18-23). A folytatásban még tovább nőtt a különbség, amely először 27-19-nél duzzadt nyolcgólosra. Bár az oroszok a végjátékban többször is betaláltak, a gólzáporos meccset így is roppant magabiztosan, 37-32-re nyerte a magyar együttes, amelynek legeredményesebb játékosa a főleg büntetőkből betaláló, 11 gólos szerb Momir Ilic volt.

A következő meccsét a MKB-MVM Veszprém jövő szombaton – 21 órától – otthon játssza a német Rhein-Neckar Löwennel.

Férfi kézilabda Bajnokok Ligája, C-csoport, 1. forduló:
Csehovszkije Medvegyi–MKB-MVM Veszprém 32:37 (17:19) Csehov, 1500 néző.
Vezette: Pandzic, Mosorinski (Szerbia)
 Csehovszkije: Gramsz – Kovaljev 4 (3), Selmenko 3, CSERNOIVANOV 5, KOTOV 6, Zsitnyikov 1, Osztracsenko 1. Csere: Pavlenko, Grusko (kapusok), GYEREVEN 9, Andrejev 2, Otrezov, Kornyev 1. Vezetőedző: Vlagyimir Maximov. 
Veszprém: Mikler – RODRIGUEZ 1, SULIC 6, Nagy L. 1, Schuch, Terzic, Iváncsik G. 1. Csere: Alilovic (kapus), Marguc 4, ILIC 12 (7), Gulyás, Nilsson 2, Zeitz 1, UGALDE 8, Ruesga 1. Vezetőedző: Carlos Ortega. 
Kiállítások: 10, ill. 6 perc. 
Hétméteresek: 5/3, ill. 7/7.