A kormány felszólította az EU-t, hogy utasítsa vissza Soros ajánlatát

Tuzson Bence: Európának meg kell hallgatnia az emberek véleményét +VIDEÓ

MH/MTI – 2016.07.01. 12:37 –

A kormánypártok szerint Soros György „pénzügyi, devizapiaci spekuláns” csütörtökön egy brüsszeli meghallgatáson tett, bevándorlók befogadását célzó javaslata rossz a magyaroknak.

Hollik István 20160527A kereszténydemokrata Hollik István a Fidesz és a KDNP véleményét ismertetve pénteken Budapesten, sajtótájékoztatón azt mondta: azért tartják rossznak ezt az ajánlatot, mert bevándorlókkal árasztaná el az Európai Uniót és juttatnának belőlük Magyarországra is. Mindezt egész Európára kivetendő új adókkal, például benzinadó kivetésével, kötvénykibocsátással finanszírozná, utóbbival még inkább eladósítva az uniót.

Utasítsa vissza az EU az ajánlatot 

Elfogadhatatlannak tartják Soros György azon felvetését is, hogy az unió a kohéziós forrásokat vágja vissza és vegye el az agrártámogatások egy részét, azaz, hogy támogatásokat vonjanak el a közép-európai országoktól a bevándorlók érdekében – folytatta Hollik István, aki közölte: a Fidesz és a KDNP a leghatározottabban felszólítja az Európai Uniót arra, hogy „a pénzügyi, devizapiaci spekuláns” ajánlatát utasítsa vissza.

A KDNP-s országgyűlési képviselő kiemelte: úgy tűnik, hogy Soros György vezérletével meghirdették az elhibázott bevándorláspolitika folytatását és már a forrásokat keresik hozzá. Úgy látszik, hogy Brüsszel nem tanult sem a brit népszavazásból, sem az egyre inkább EU-ellenes hangokból - jegyezte meg Hollik.

Tuzson Bence: Európának meg kell hallgatnia az emberek véleményét
A kormányzati kommunikációért felelős államtitkár szerint az Európai Uniónak meg kell hallgatnia az emberek véleményét, különben ugyanaz lehet a következmény, mint ami a britekkel történt. Tuzson Bence az M1 aktuális csatorna péntek esti műsorában azt mondta, nem az unióval vagy Brüsszellel van a baj, hanem az elhibázott migrációs politikával. Hozzátette: Magyarországnak Európában van a helye. Azt mondta: elfogadhatatlan és minden magyar érdekével szembemegy Soros György azon ötlete, hogy az unió vegyen fel hitelt a probléma kezelésére. Azzal kapcsolatban, hogy a kormány Brexit munkacsoportot hoz létre, Tuzson Bence azt mondta, mire megvalósul, addigra ismerni kell a kilépés összes hatását, és megfelelő válaszokat kell találni rájuk.

A britek egyértelmű üzenetet küldtek Brüsszelnek

A politikus kijelentette, álláspontjuk kezdetektől világos, helyességét a brit népszavazás is igazolja. A britek egyértelmű üzenetet küldtek Brüsszelnek: változtatni kell politikáján, nem dönthet az emberek akarata ellenére sem a bevándorlásról, sem más ügyben. Hollik István szerint az unió azért van ma válságban, mert a vezetése nem hallotta meg az emberek hangját, és a bevándorláspolitikájával veszélybe sodorta az európai egységet, és az európai emberek biztonságát. 

A magyar népszavazásnak nagyobb jelentősége van, mint valaha 

Kitért arra, hogy Soros György globális, spekuláns üzletemberként nem először mondja meg Brüsszelnek, mit tegyen. Már hónapokkal ezelőtt felhívta a figyelmét Európának, fogadja be a bevándorlókat, aminek indokoltságát gazdasági és demográfiai okokkal magyarázta. Szólt arról is, hogy Soros György több bevándorláspárti pártot és civil szervezetet is pénzel, és ezen szervezetek hálóján keresztül olyan globális aktivista hálózatot tart fenn, amelyek segítségével az illegális nemzetközi embercsempész-hálózat malmára hajtja a vizet. Hollik István összegzése szerint Soros György szereplése annak a jele, hogy továbbra sem akarják Brüsszelben meghallani az emberek hangját és folytatnák az elhibázott bevándorláspolitikát, ennek árát pedig az európai, köztük a magyar emberekkel akarják megfizetetni. Ez a Fidesz-KDNP-t megerősíti abban, hogy Brüsszelt meg kell állítani és ezért a magyar népszavazásnak még nagyobb a jelentősége, mint valaha – hangoztatta.