Budapest a kötelező kvóta ellen

A fővárosi közgyűlés elkerülendőnek tartja az „no-go” zónák kialakítását

Jobbágyi Zsófia – 2016.03.25. 01:11 –

Támogatását fejezheti ki a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán a kormány illegális bevándorlással kapcsolatban tett intézkedései mellett, de szavazhat a parkolási rendelet módosításáról is, amelybe visszakerülhet a korábban törölt ötperces türelmi idő.
Határozatot fogadhat el jövő szerdai rendes ülésén a Fővárosi Közgyűlés, amelyben kimondja: elutasítja a kötelező betelepítési kvótát, mivel az ellentétes Magyarország, így Budapest érdekeivel. A döntéssel a testület egyetértését és támogatását fejezheti ki a kormány felé „az illegális bevándorlással szembeni, hazánk védelméért tett intézkedéseivel kapcsolatban”. Az előterjesztés szerint a bevándorlás kérdésében erősen érintett európai nagyvárosokban úgynevezett „no-go” zónák alakultak ki, ahol a befogadó társadalom írott és íratlan szabályai nem érvényesülnek, a hatóságok nem vagy nehezen tudják ellenőrzésük alatt tartani a városrészeket. „A felelős városvezetés ezt negatív és elkerülendő folyamatnak kell, hogy tekintse” – olvasható a dokumentumban.

A napirendi pontok között szerepel a BKV Zrt. 2016-os bérmegállapodásának végrehajtásáról szóló előterjesztés is. Ismert, február 25-én a társaság vezetése és a képviselettel rendelkező szakszervezetek megegyeztek, hogy „a munkáltató január elsejével havi nyolcezer forintos bérfejlesztést hajt végre minden dolgozó esetében”.

Ezeken felül szavazhat a testület a parkolási rendeletről is, amelybe visszakerülhet a korábban törölt ötperces türelmi idő. A képviselők tárgyalhatnak arról is, hogy Göncz Árpád és Mádl Ferenc egykori köztársasági elnökökről fővárosi közterületeket nevezzenek el. Megszűnhet az V. kerületi József nádor téri női átmeneti hajléktalanszálló is, amennyiben a képviselők úgy döntenek, felmondják az Oltalom Karitatív Egyesülettel kötött ingatlanhasználati szerződést.