Őrizetbe vették a lövöldözőt

A kiskunhalasi főügyészt akarta megölni egy férfi

Csibra Tibor – 2016.03.17. 01:19 –

Gépkarabéllyal nyitott tüzet tegnap reggel egy férfi a Kiskunhalasi Járási Ügyészségnek a helyi bírósággal közös épületében, az elkövetőt a helyszínen lévő biztonsági őrök, valamint a közelben járőröző és gyorsan a helyszínre érkező rendőrök fékezték meg. Információink szerint a tettes a kiskunmajsai B. János, aki egy büntetőügyében az általa vélt, őt ért sérelem miatt meg akarta ölni a vezető ügyészt.

A férfi egy Kalasnyikov típusú gépfegyverrel lépett az épületbe reggel kilenc óra körül, majd odabent legalább tíz–tizenöt lövést adott le. Az esetnek nincs sérültje, de az elkövető a megbilincselésekor eszméletét veszítette, ezért mentő szállította el a helyszínről a rendőrség kíséretében.

B. János az ügyészségeken, bíróságokon rendszeresített biztonsági beléptető pont előtt vette elő a fegyvert, azzal először az egyik őrt fenyegette meg, és azt követelte, hogy engedjék tovább az épületben. Az őr társa dulakodni kezdett a támadóval, eközben dördültek el a lövések, majd hamarosan megérkeztek a rendőrök. B. János néhány éve már szerepelt a hírekben, amikor a saját műhelyét robbantotta fel egy csőbombával Kiskunmajsán. Az ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség kezdett vizsgálatot.

A történtek után Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal elnöke egy sajtótájékoztatón azt mondta, hogy a bírósági vezetőknek és a kormányzatnak is a leghatározottabban fel kell lépnie a bíróságok védelmében. Kiskunhalason a helyi ügyészség és a bíróság épületét tegnap a helyszíni szemle idejére lezárták a hatóságok.