A kormánypárt szerint az ellenzék tele van korrupciós ügyekkel

Az MSZP átláthatósági munkacsoportot hozott létre

MH/MTI – 2016.03.16. 18:32 –

A Fidesz szerint az ellenzék korrupciós munkacsoportot hozhat létre, mert tele van korrupciós ügyekkel. A nagyobbik kormánypárt ezt arra reagálva közölte, hogy Bárándy Gergely, az Országgyűlés törvényalkotási bizottságának szocialista alelnöke azt mondta, az MSZP "az intézményesített kormányzati lopás meggátolására" átláthatósági munkacsoportot hozott létre.

A Fidesz közlése szerint az MSZP korábbi elnökhelyettese, a titkos bankszámlákon százmilliókat tartó Simon Gábor ellen éppen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és más bűncselekmények miatt emeltek vádat.
"Gyurcsány arcátlan brüsszeli megbízásokkal és a szocialisták kormányzása alatti privatizációs ügyekkel tömi ma is a zsebét. A fővárosi MSZP alelnökét nemrég hűtlen kezelés miatt ítélték el, és hűtlen kezelésben bűnösnek ítélte a bíróság Juhász Ferencet, a Gyurcsány-kormány volt MSZP-s honvédelmi miniszterét és egyik államtitkárát is. A Jobbik elnökségi tagjai - köztük Vona Gábor - a saját családtagjaikkal szerződtek le tanácsadásra és a mai napig adósak a válasszal Európa egyik legnagyobb korrupciós botrányára, hogy a Jobbik milyen idegen hatalmakat szolgál, és mennyi pénzért teszi ezt" - írták.