Kihirdette Storck a keretét

Labdarúgás. A jövő héten a horvátokkal játszunk

MH-összeállítás – 2016.03.16. 02:52 –

Tegnap Bernd Storck szövetségi kapitány kihirdette huszonnégy fős keretét a március 26-i Horvátország elleni, Üllői úti felkészülési mérkőzésre.

A magyar válogatott jövő szombaton játssza idei első nemzetközi mérkőzését, ellenfelünk a szintén Eb-résztvevő horvát nemzeti csapat lesz. A keret vasárnap találkozik Telkiben, és megkezdik az egyhetes összetartást a találkozóra s tágabb értelemben a nyári Európa-bajnokságra. A keretben négy kapus kapott helyet, Király Gábor, Dibusz Dénes és Bogdán Ádám mellett Gulácsi Péter is ott lesz az edzőtáborozáson, az RB Leipzig játékosa első alkalommal kapott meghívót Bernd Storcktól.

A norvégok elleni sikeres Eb-pótselejtezőkön pályára lépő futballisták kivétel nélkül ott vannak az együttesben, a bővebb keret tagjai közül a télen Lengyelországba igazoló Gyurcsó Ádám és a debreceni Korhut Mihály formáját is felmérheti a szövetségi kapitány.

„Nagyon örülök, hogy a Norvégia elleni Eb-pótselejtezőt követően ismét együtt lehet az egész csapat – mondta az mlsz.hu-nak Bernd Storck. – A felkészülés szempontjából roppant fontos, hogy egy olyan nemzetközileg magasan jegyzett, erős rivális ellen játszhatunk barátságos mérkőzést, mint a FIFA-ranglistán a tizennyolcadik helyen álló Horvátország. Ellenfelünk legtöbb játékosa olyan együttesben játszik, mint az Internazionale, a Barcelona, a Real Madrid vagy a Liverpool, ez nagyon jól mutatja, hogy milyen magas színvonalat képvisel a horvát csapat. Szeretnénk megmutatni, hogyan fejlődik a játékunk. Az összetartás hetének első napjaiban a fizikai felkészülésé lesz a főszerep, ezt követően pedig a horvátok elleni mérkőzésre a közvetlen felkészülés következik. Olyan játékosokat hívtam meg a keretbe, akik rendszeresen játszanak klubjaikban, többségük kellő meccsrutinnal rendelkezik.”

A magyar keret: Király, Dibusz, Bogdán, Gulácsi – kapusok, Fiola, Juhász R., Guzmics, Lang , Pintér Á, Kádár, Korhut – védők, Lovrencsics, Nagy Á, Stieber, Gera, Elek, Kleinheisler – középpályások, Dzsudzsák, Gyurcsó, Böde, Németh K., Nikolics, Priskin, Szalai – csatárok.