Lassan mindent bevall a kakucsi lány gyilkosa

Csibra Tibor – 2016.03.14. 03:03 –

Megtalálták a nyomozók azt a kést, amellyel gyilkosa valószínűleg megölte azt a húszesztendős kakucsi lányt, aki két hete a fővárosi Népligetben tűnt el.

Az eszközt a napokban igazságügyi szakértő vizsgálja meg, hogy eldöntse, valóban azzal követte-e el a gyilkosságot a bűncselekmény gyanúsítottja – közölte lapunk érdeklődésére Beluzsárné Belicza Andrea, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.

Ismert, az ügy terheltjét, az áldozat korábbi osztálytársát pénteken helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság. K. Bálint többszöri kihallgatás után vallotta be tettét, elfogása után azt állította, hogy kirakta a kocsijából a lányt, miután az rosszul lett. Az autóban a nyomozók megtalálták a sértett hajszálait és vérét, később a fiatalember megtört, és maga vezette el a rendőröket az elrejtett holttesthez Dabas közelében. Az eddigi adatok szerint K. Bálint szerelmes volt a lányba, de az visszautasította a közeledését. A fiatalember több mint egy tucat késszúrással végzett a nővel. A gyanúsított eddigi kihallgatásain taktikázni próbált, így az említett késről is azt állította, hogy egy patakba dobta, majd bevallotta, hová rejtette el. K. Bálint elmeállapotáról – ahogy más életellenes bűncselekmények terheltjeinél is – igazságügyi elmeszakértők tesznek majd jelentést, abból derül ki a későbbiekben, hogy a fiatalember beszámítható-e, ami a büntethetősége előfeltétele. Amennyiben nem épelméjű, akkor nem börtönbe kerül, hanem a bíróság a kényszergyógykezelését rendelheti el.