Fontos határidő a középfokú felvételizőknek

Korompay Csilla – 2016.03.11. 01:16 –

A középfokú felvételi eljárásban március 16-án és 17-én van lehetőség a jelentkezések módosítására – tájékoztat honlapján az Oktatási Hivatal.

A módosító tanulói adatlapot a jelentkező általános iskolájában, az eredeti tanulói adatlap alapján kell kitölteni. Az eredeti adatlap egy példányát a jelentkező általános iskolája őrzi, így ahhoz ott lehet hozzájutni. Azok a nyolc vagy hat évfolyamos gimnáziumba jelentkező, vagy magyarországi általános iskolával tanulói jogviszonyban nem lévő egyéni jelentkezők, akik tanulói adatlapjukat eredetileg is közvetlenül küldték meg a Felvételi Központnak, a módosítást is önállóan végezhetik el a fenti időpontig.

A tanulmányi területek eredetileg beírt sorrendje megváltoztatható, de tanulmányi területet nem lehet törölni. Emellett új tanulmányi terület felvétele is lehetséges, ám csak olyan középfokú iskolában, amely a tanulói adatlapon már korábban is szerepelt, és csak az érintett középfokú iskolával történt előzetes egyeztetés alapján. Az egyeztetés tényét a középfokú iskolába eredetileg benyújtott jelentkezési lapon fel kell tüntetni. Új iskolát nem lehet már megjelölni – olvasható az Oktatas.hu honlapon.