Ismét elítélték a fáradhatatlan Repülős Gizit

Forró Péter – 2016.03.10. 01:52 –

Nem jogerősen negyven nap elzárásra ítélte tegnap a Győri Járásbíróság Magyarország egyik legismertebb és legrégebbi tolvaját, a Repülős Gizi néven ismert K. Sándorné B. Gizellát egy hetvenezer forint értékű kónyi lopás miatt.

A vádlott - ahogy már korábban is – a bíróság előtt hangsúlyozta, nem akar kárt okozni senkinek, hanem egyszerűen nem tud ellenállni a kísértésnek. A csillogó, fényes, tárgyakat különösen szereti, de ha készpénzt lát, azt is elviszi. Ez történt Kónyban is, amikor a tüzelőre félretett pénzétől szabadított meg egy idős embert. Amikor kérdőre vonták, semmit nem tagadott, visszaadta az elvett összeget, és hagyta, hogy a helyi idősek otthonába kísérjék. Itt a gondozónőnek is bizonygatta: nem tolvaj ő, hanem beteg. Állítása szerint először Szent-Györgyi Albert mondta ki: betegséggel küzd, kényszeresen cselekszik.

Repülős Gizi először 1953-ban került összeütközésbe a törvénnyel, azóta több mint kétszáz bűncselekményt követett el. Nevét onnan kapta, hogy az ötvenes években belföldi repülőjáratokkal utazott Budapestről vidéki településekre lopni.